Milli Takımımız karşılaşmaya Volkan Babacan, İsmail Köybaşı, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Arda Turan, Ozan Tufan, Volkan Şen, Emre Mor, Burak Yılmaz 11'i ile başladı.

Ve karşılaşma Çek Cumhuriyeti'nin vuruşuyla başladı... 

Sağ kanattan gelen Milliler ilk tehlikeli atakla golü buldu. Emre Mor'un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz, gelişine düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 10. dakikada 1-0 yaptı. Emre Mor yaptığı asistle turnuvada asist yapan en genç oyuncu oldu.

Çekler 16. dakikada gole yaklaştı. Duran toptan yapılan ortaya Bursaspor'da forma giyen Tomas Sivok kafa vuruşu yaptı. Top direkten döndü. 18. dakikada ise Çek Cumhuriyeti'nde Vladimir Darida isabetsiz bir vuruş yaptı; top kaleyi bulmadı.

Milli Takım, Emre Mor'un getirdiği topta tehklikeli yerden serbest vuruş kazandı. 21. dakikada topun başına geçen Selçuk İnan'ın frikiği barajdan geri döndü.  

Bravo Volkan... Çek Cumhuriyeti 23. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelen rakip takımda ceza sahası içinde Pavel Kaderabek topla buluştu. Çek futbolcunun şutunu Volkan Babacan çıkardı. 

30. dakikada sağ kanattan yapılan ortayı Mehmet Topal altı pas içinde uzaklaştırdı. Top yine Çek Cumhuriyeti'nde kaldı. Yeninden 6 pasa gönderilen topa Pavel Kaderabek dokunamayınca top auta çıktı.  

Müsabakada üst üste kartlar çıktı. 35. dakikada  Hakem Collum,William elini cebine attı ve sarı kartını İsmail Köybaşı için kullandı.  36. dakikada ise Plasil, Emre Mor'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Volkan Babacan kalesinde devleşti. Dakikalar 38'i gösterdiğinde Jaroslav Plasil uzaktan etkili bir vuruş yaptı, fakat top kale çizgisini geçmedi.

Çek Cumhuriyeti'nde bir kart daha. David Pavelka yaptığı faul sonrası kartı gören isim oldu.

Milliler ilk yarının bitimine 3 dakika kala iyi paslaşmalar yapsa da rakip kalede tehlike yaratacak pozisyonu geliştiremedi. Top kalemize kadar geldi. 

45+1'de Çekler köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. İçeriye yapılan ortada Sivok'un gelişine yaptığı vuruş auta gitti. 

İlk yarı Milli Takım'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısı Ay-Yıldızlılar'ın vuruşu ile başladı... 

Hakan Balta 48. dakikada yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve gelecek karşılaşma için cezalı duruma düştü. Çeklerin kazandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Tomas Sivok'un müdahalesinde Gökhan Gönül kanlar içinde yerde kaldı. Tecrübeli oyuncunun kaşı açıldı ve saha kenarında tedavisi yapıldı. 

Volkan'dan inanılmaz bir hata. Sağ kanattan yapılan ortada Mehmet Topal topu kafasıyla uzaklaştırdı. Topa sahip olmak için çıkan file bekçimiz topu yumuruklamak isterken, top rakip oyuncun önünde kaldı. Çek futbolcunun vuruşu auta çıkınca derin bir nefes aldık. 

57. dakiakda Çek Cumhuriyeti oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Sahadan çıkan oyuncu sarı kartı bulunan David Pavelka olurken,  Milan Skoda oyuna dahil oldu. 

Milliler Emre Mor ile rakip kalede tehlike yarattı. Emre güzel kontrolü sonrası orta sahada yakaladığı topu ceza sahası yayına kadar güzel taşıdı. Önünü açık gören genç futbolcu şutunu çekti ancak top auta çıktı.  Bu atak sonrası Çek Cumhuriyet'nin atağı gelişti. Ceza sahası dışından Vladimir Darida şutunu çekti top auta çıktı. 

61. dakikada Milli Takım ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Volkan Şen oyundan alınırken yerine giren isim Oğzuhan Özyakup oldu. 

63. dakikada hakemden skandal karar.  Sol kanattan ara pasta topla Arda Turan buluştu. Ceza sahası içine giren Arda'nın pozisyonu hakem tarfından önce avantaja bırakldı sonra faul kararı geldi...
Bu faul kararı sonrası Selçuk İnan serbest vuruşu kullandı. Ceza sahası içinde Mehmet Topal topu kontrol edip Ozan Tufan'a bıraktı. Ozan Tufan'ın dar açıdan yaptığı düzgün ve sert vuruşu ağlarala buluşunca Milli Takım 64. dakikada skoru 2-0 yaptı.  

Dakikalar 68'i gösterdiğinde sakatlığı bulunan Emre Mor oyundan çıktı. Yerine Olcay Şahan dahil oldu. 

75. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül ortasını yaptı. Arda Turan'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.   

78. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Tomas Sivok'un kafa vuruşu auta çıktı.  Dakikalar 80'i gösterdiğinde Çek Cumhuriyeti'nde Vladimir Darida ceza sahası dışından sert bir şut çıkardı. Volkan Babacan bu pozisyonda başarılı oldu.

Milli Takım bu dakikalarda skor avantajını da elinde bulunduruğu için kendi sahasına çekildi. Çeklerin atakları artınca teknik direktör Fatih Terim kenarda oyuncularına ileri çıkması için yoğun uyarılarda bulundu. İleriye çıkan  Milli Takım hemen tehlikeli bir atak yakaladı. 83. dakikada Olcay Şahan ceza sahası içinde topla buluştu. Şutunda ise top çerceveyi bulmadı.

89. dakikada Çek CUmhuriyeti'nde Jaroslav Plasil oyundan çıktı. Yerine Daniel Kolar girdi. Milli Takım'da ise Burak Yılmaz oyundan alınırken Cenk Tosun oyuna dahil oldu.  

90+2'de ceza sahası yayının olduğu bölgede Cenk Tosun topla buluştu. Önünde büyük bir boşluk bulunan Cenk Tosun'un yaptığı vuruş farklı bir şekilde auta çıktı. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Milli Takımımız sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ay-Yıldızlılar turnuvada yoluna devam etmek için İsveç- Belçika, İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçların sonuçlarını bekleyecek. İtalya ve Belçika, rakipleri İsveç ve İrlanda'ya yenilmemesi gerek.  Eğer Portekiz yarın Macaristan'a mağlup olursa diğer maçlara bakılmadan Ay-Yıldızlılar turnuvada yoluna devam edecek.