Selçuk İnan’ın frikik golünün ardından takım halinde kendi sahasında sevinç yaşayan Türk Milli Takımı, Arda Turan sayesinde büyük bir faciadan döndü.
İzlanda’yı Selçuk İnan’ın 89. dakikada attığı frikik golüyle 1-0 mağlup eden Türkiye, Kazakistan’ın da Letonya’yı 1-0 mağlup etmesiyle birlikte Euro 2016 biletini kaptı.

Selçuk, attığı harika golden sonra adeta kendinden geçerken koşarak kendi yarı sahasına kadar geldi ve gol sevincini burada oyundaki ve yedek kulübesindeki takım arkadaşlarıyla birlikte kutladı. Takım arkadaşlarının Selçuk'un attığı gole sevinçleri Selçuk'un gole sevinci kadar görülmeye değerdi. Fakat ortada ufak bir sorun vardı.



Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı muhteşem frikik golünden sonra kaleci Volkan Babacan dahil bütün futbolcular koşarak kendi sahamıza geçerek sevinmeye başladı.




Hakem Giaunluca Rocchi, millilerimizin sevinç gösterileri devam ederken oyunu başlatmak istedi. Fakat bütün oyuncularımızın kendi sahamızda olduğunu fark eden Olcay Şahan, Arda Turan'ı uyardı ve Arda da bunun üzerine rakip sahaya geçti.



Arda  Turan, hakem Rocchi'nin "Kendi sahana geç" ısrarlarına rağmen dinlemedi ve böylelikle oyunun başlamasını engelledi. Eğer milli takım kaptanımız bunu yapmasaydı İzlandalılar önlerinde hiçbir engel olmadan kalemize gidip golü atabilirdi.

BÜTÜN FUTBOLCULAR KENDİ YARI SAHAMIZA GEÇTİ
Golden sonra sahadaki bütün takım arkadaşları Selçuk’u takip ederek kendi yarı sahamıza geçti. Normal şartlarda hakem bu anda İzlanda adına başlama vuruşunu gerçekleştirebilirdi. Olayın farkına varan Olcay Şahan arkadaşlarını uyarmaya çalışsa da kimse onu anlamadı. Daha sonra kalabalık grubun içinden çıkan Arda Turan koşarak rakip yarı sahaya geçti ve hakemin maçı başlatmasına engel oldu.
 
Türk Milli Takımı, Arda Turan’ın bu hareketiyle birlikte olası bir faciadan dönmüş oldu. Daha önce bazı örneklerde görüldüğü gibi takımlar bu şekilde oyuna başlayıp basit bir şekilde gol bulabiliyordu. (Ajansspor)