Real Madrid forması giyen Hırvat yıldız Luka Modric, Avrupa Şampiyonası'nda çok zorlu bir grupta mücadele edeceklerini söyledi. Gruptan çıkamamalarının büyük bir başarısızlık olacağını vurgulayan Modric; "Türkiye ile oynayacağımız ilk maç çok önemli. Her ne kadar 4 yıl önce ilk maçımızı kazandıktan sonra gruptan çıkamasak da Türkiye'yi yenebilirsek işimiz kolaylaşır" dedi.
Güçlü İspanya ile gruptaki son maçlarını oynayacaklarını hatırlatan Modric; "İspanya turnuvadaki en güçlü ekiplerden biri. 4 yıl önce onlara karşı çok iyi mücadele etmiş; ancak kaybetmiştik. İşimizi bu maça bırakmamalıyız. Umarım İspanya karşısına gruptan çıkmayı garantilemiş olarak çıkarız" diye konuştu.
Hırvatistan, EURO 2012'ye İrlanda karşısında aldığı 3-1'lik galibiyetle başlamış; ardından İtalya ile 1-1 berabere kaldıktan sonra İspanya'ya 1-0 yenilerek turnuvaya grup sürecinde veda etmişti.
“TÜRKİYE’DEN DAHA İYİYİZ”
Bir diğer Hırvat futbolcu Domagoj Vida ise Modric kadar temkinli değildi. Türkiye'den daha iyi bir takım olduklarını savunan Vida; "Türkiye kontraataklarda ve duran toplarda etkili. Bizde ise her an maçın kaderini değiştirebilecek oyuncular var. Türkiye'den daha iyi takımız. Ancak bunu sahada da göstermeliyiz" dedi.