61saat/röportaj - Levent USTABAŞI

Trabzonspor kongresi sürecine girilirken tek bir defa bile 'adayım' demediği halde adı adaylardan çok konuşulan iş adamı Muharrem Usta'yla ilgili bir çok iddia ortaya atıldı.

Bende 'Galatasaraylı' olduğuna inanıyordum.

Fakat heyecanlı ve hareketli bir günün ardından kendisiyle telefonda görüştüm.

Hangi takımı tuttuğundan, Trabzonspor başkan adayı olup olmayacağına ve hatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığına kadar herşeyi sorma fırsatı buldum.

Şunu söyleyebilirim; "Yüzde 99 aday olacak… Sadece aklına bir soru takılmış ve cevabını arıyor…"

İşte teleröportajımdan öne çıkan detaylar;

VERDİĞİM DESTEĞİN HADDİ HESABI YOK

Galatasaraylımısınız?
Bizim kanımıza, genimize Trabzonsporluluk işlemiştir. Bu doğru değil. Trabzonspor basket takımımızın BEKO ligine çıkması benim sayemde olmuştur. Trabzonspor'a verdiğim desteğin haddi hesabı yok. 

Benim Trabzonspor'a yaptıklarım için yüzlerce defa teşekkür edilmiştir.  

Hiç adayım demediniz. İlk ağızdan bunu duymak istiyorum. Adaymısınız değilmisiniz? 

Ben aday olup olmayacağıma bu hafta sonu karar vermiş olacağım. 2-3 gün içinde karar vereceğim.

Aday olursam ben kimseye benzemem...

Nasıl yani?

Trabzonspor'a olumlu karar verirsem bambaşka noktalara gelecek. Bizim gibi başarısızlığa tahammülü olmayan kişiler, vizyonu geniş ve mücadeleci olurlar. Kaybetmek diye birşey bilmiyorum.

HER YERDE TRABZONSPORLUYUM DİYORUM

Şu anda düşünceniz nedir?

Olumlu karar veririm inşallah… Şu dakika karar vermedim. Pazartesi, salıya kadar kararım belli olur.. ilk size söylerim merak etmeyin… (gülüyor)

Neden sizin için Galatasaray'a yakın deniyor?

Galatasaraylı değilim… Trabzonsporluyum ve her taraftada bunu deklare ettim. Aleni net bir Trabzonsporlu biriyim.

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye de şirketiniz sponsor oldu ama..

Olabilir. Ligde bulunan takımların neredeyse 10'unun sponsoruyuz. Dünyanın en büyük 20 hastanesinden birisiyiz. Turkceell ve Ülker gibi yani…

Trabzonspor'un nasıl bir başkana ihtiyacı var?

Benim Trabzonsporluluğum ayrı birşey… Kulüp başkanlarıyla çok yakın tanışırım. 

Böyle bir başkan Trabzonspor'a şart… Dünya artık küçüldü.. İlişkileri, çevresi ciddi olan, başarılı olan vizyonu olan bir başkana kesin ihtiyaç var.  Trabzonspor'un başkanı böyle olmalıdır. Trabzonspor dünya takımıdır. 

TRABZONSPOR'UN İÇİNE SİYASETİ SOKMAM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a yakın olduğunuz biliniyor. Bu konuda büyük eleştiri alıyorsunuz...

Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Benimde siyasi görüşüm var. Siyasi görüşler kulüplere karıştırılmaz! Benim varsa eski başkanların da vardı. Benden sonra gelecek olanların da vardır.

Benim herhangi birine yakın yada uzak olmamın Trabzonspor'a adaylığım olursa uzaktan yakından alakası olamaz.  Ben başkan olursam Trabzonspor'u siyasetten arındıracağım. Trabzonspor'un içine siyaseti sokmayacağım. 

ŞİKENİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK GİBİ BİRŞEY OLAMAZ

Trabzonspor'un şikeyle hakkı yenmiştir. Bu davanın takipçisi olacakmısınız peki?

Şikeyle ilgili Trabzon'a haksızlık yapılmıştır. Bizim yapmamız gereken bu haksızlığı sonuna kadar savunmaktır. Savunurken saplanıp kalmamak gerekir. 

Saplanmaktan kastınız nedir?

Bataklıkta batmaya gerek yok. Şikeyle mücadele ederken Trabzonspor'u yarınlara taşımama gibi birşey olmamalı… Trabzonspor'u her zaman zirveye oynatıp hakkımızı sonuna kadar aramamız lazım. Şike haksızlığını örtmek üstünü kapatmak gibi birşey olamaz. Bir haksızlığın olması bizi çamura saplayıp bırakmamalıdır. Fakat 3 temmuz süreci sonrası Trabzonpsor bunu başaramadı.

EZE EZE ŞAMPİYON OLACAKSIN

Yani mevcut yönetim Trabzonspor'u şike mücadele yaparken sahayı kaybetti… Bunu mu demek istiyorsunuz?

82 puanı almış, şampiyon olmuş bir kadro vardı değil mi? Eğer şikeden haksızlığa uğradıysan, mağdur edildiysen, şampiyon olan takımını bırakmayacak; aslanlar gibi ayaklanıp o sezon çatır çatır şampiyonluğu alacaksın… Duvara bakıp ağlamaya gerek yok! Ağlayıp küsüp takımı dağıtmayacaksın. Ben küstüm deyip takımı dağıtmayı gerek yok.! Eze eze şampiyonluğu alacaksın.

Bunları mı yaptılar yani…

Evet. Ben darıldım, küstüm hakkımı da vermediler sonuç budur…

Trabzonspor A takımını İstanbul'a taşıyacağınız söyleniyor…

Ben bunları okudukça gülüyorum. Trabzon'un A Takımı İstanbul'a taşını rmı? Bakın Trabzonspor yılda 14 milyon liralık forma satışı yapıyor. GS-FB  85 milyon… Bizim bu ticari yönlerimiz de zayıf. Bunları da geliştirecek projeler olmalıydı.  Trabzon dışında inanılmaz bir gücümüz var. Bunun hareketlenmesi için takımın bir ayağının İstanbul'da olması lazım. Taşınmak ayrı şeylerdir.

Ticari bir ayaktan mı bahsediyorsunuz? 

Şöyle; Dortmund da bizim gibi fakat eze eze devler liginde… Trabzonspor'un yeri yurdu Trabzon'dur. Fakat şehrin heyecanı gitti şehir küstü moral değerleri ayaklar altında… Trabzonsporla şehre haraket vermek lazım. O şehri Avrupayla bir sepete koymak lazım… Benim söylemek istediğim ticari anlamda bir ayağı yani bu büyük bir ayak olmalı…. Mesela Fenerbahçe'nin Ankara'da, Bolu'da tesisi var. Bende Trabzonspor'a İstanbul'da bir tesis düşünüyorum.

Başkan adaylığında hedefiniz nedir?

Büyük vizyonlar benim dediklerim. Benim olmam Trabzon için tarihi bir dönüşümdür. Biz işimize dünya vizyonuyla bakıyoruz. Benim için sınır yok!

biz dünyaya bakıyoruz. Ben spor kulübü dediğimde Dortmund'a bakıyorum, Barcaleno'ya bakıyorum. Ben başkan olursam 2-3 senelik hikayeler için kulübü hareketlendirmek heyecan katmak için başkan olmam!

Ben olursam büyük Trabzonspor için olurum.

Özetlemek gerekirse Muharrem Usta'nın konuşmasından satır başlarından bazıları şunlar: 

- Ben yönetimi oluştururken onun buun dengesi diye bir şey gözetmem. Bu takımı geleceğe taşıacak en iyi yönetimi kendim kurarım.

- Adaylık konusunda kimseden icazet almadım. Sayın Faruk Özak ile de adaylığım konusunda görüşmedim. Fakat sayın Özak ile normalde görüşürüm. O beni sever bende onu severim

- Trabzonspor’u A takımını İstanbul’a taşıyacağım yönünde dedikodular var. Böyle bir şey kesinlikle olmayacak. Fakat Trabzonspor’un mutlaka İstanbul’da bir takımı olacak.