Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, olağanüstü kongre öncesi Trabzon'da Medical Park Stadyumu'nda basın toplantsı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında Muharrem Usta, eski başkanlar Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu ve kendi döneminde yapılan borçları grafiklerle karşılaştırdı.

Devraldığımız borç ile Trabzonspor'dan ayrılacağını açıklayan Muharrem Usta, yönetim kurulundan istifa edenlerin de bu borcu kapatacağını söyledi.

Usta şu ifadelere yer verdi;

"Biz 156 milyon euro ile devraldığımız borcu bu seviyenin daha altında yaklaşık 150 milyon euro ile kapatacağız. Trabzonspor'a hiçbir zaman zarar vermedik ve tarihe de bu şekilde geçeceğiz. Sen bir şekilde yönetime gir, başkanlık yap. Daha sonra borçlandır, bir şekilde ayrıl. Daha sonra 'ben yapmadım ki, o yaptı' böyle olur mu ya? Şimdi yeni trend, 'kafamız uymadı, ben ayrıldım' böyle bir şey olabilir mi ya? Bir yönetime giriyorsun, sonra ben yokum küstüm diyorsun. Niye küstün, ritmik horonu beraber oynayamadık. Falan filan. Hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyoruz sonra. Kulüpler neden batar? Yanlış transfer politikaları yüzünden. Eğer bonservis bedeli fazla ödeyip, futbolcuya, menajere paralar ödeyip, gelirlerden daha fazla bir ücrete dönüşürse kulüpler batar. Trabzonspor'un alıp sattığı oyunculardan oluşan açık 52.6 milyon Euro. Ayrıca borsada 30 milyon Euro civarında hissemiz satıldı. Bizim dönemimizde ise oluşan açık 25 milyon Euro. Peki neden borcumuz artmıyor? Çünkü biz, yönetim kurulu olarak kendi cebimizden kasaya para koyduk, önemli projeler yaptık. Bu ödemelerinin yarısını sponsor olarak diğer yarısını da ihtiyaçlarına karşılık olarak. Biz bu transferleri kimle yaptık? İlk dönem transfer komitesinin başında Nevzat Aydın vardı. O zaman Nevzat Aydın da var. Ona da yazdım, bu borcu beraber kapatacağız, öyle küstüm diyerek gitmek yok."