61SAAT HABER SERVİSİ –  Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, gündeme dair soruları canlı yayında cevapladı. Bordo-Mavililerin Başkanı Usta, burada yaptığı açıklamada sosyal medya üzerinden taraftarların da sorularını yanıtladı. Başkan Usta, çubuklu formanın ne zaman çıkacağı sorusuna, “Çubuklu forma kabusum oldu” diyerek cevaplaması dikkat çekti.

USTA’NIN ÖZETLE AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

 ZOR BİR TRANFSER SEZONU
Aslında bu sene çok zor bir dönemdi transfer sezonu. Havaalanında patlama ve darbe girişiminin etkilerini transfer döneminde gördük. Yoğun mesai ile bizim taraftarımızın bahsettiği sağ kulvarda sorunumuz var gibi gözüküyor. Onun dışında büyük ölçüde tamamladık. Zannediyorum, sezon başlangıcına da kadar sağ bek sorunu halletmiş oluruz.
Bu sene Trabzonspor zor yıl olacak. Yine şunu diyebilirler. Eyvah başkan zor yıl diyor ama gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyor. Artık şunu görmek zorundayız. Başarılı olacağız. Ben buna herkesin inanmasını istiyorum. Fakat o başarılara giderken sıkıntıları aşmadan zirveye varamıyorsunuz. Bu sene herkes takıma destek olsun. Sağlıklı yapıyı oturttuğumuzda bir sonra ki sene daha da zirveleri zorlayacak seviyeye geleceğiz.

 NEDEN HER KAMPANYADA FORMA VERİLİYOR
Biz her attığımız adımın 3-4 adım sonrasını planlayarak atıyoruz. Bazen çeşitli yerlerde yorumlar görüyorum ve üzülüyorum. Biz şuan da bütün stada dair hareketlerimizi hep forma üzerine kuruyoruz. Fiyatı ne kadar olsun, kombineler ne kadar olsun diyor. Her yaptığımız işin içine forma sıkıştırıyoruz. Bazıları bakan çok basitleştirdi işi diyor. Onlar şunu anlamıyor. Trabzonspor tarihinde zirve sattığı forma sayısı 75 bin. Böyle olunca her hangi bir markanın Trabzonspor ile uzun süre anlaşması ve yüksek meblağlı anlaşma yapması olmuyor. Bu sene 100 bini aşarsak, Trabzonspor adına 3- 5 milyon dolarlık anlaşma yapabilirim. Ben buradan bütün o sağ duyulu taraftarlara sesleniyorum. Gerçekten o vizyonla hareket ediyoruz. O yorumu yapanlara dur desinler. O negatif yorumları yapanların ufkunun hiç hesap edemediği şeyleri yapıyoruz.

 ÇUBUKLU FORMA KABUSUMUZ OLDU
Çubuklu forma bizim kabusumuz oldu. Biz yönetime geldiğimizde forma siparişi vermek için tarih geçti. Zar zor onu yetiştirdik. Ama önümüzde ki bir hafta 10 gün içinde bütün formalar çıkıyor. Bu sene ki çubuklu forma bir önce ki sezonlardan daha güzel olacak.

AKHİSAR MAÇINDA AÇILIŞ OLACAK
Büyük kulüp olarak Trabzonspor’un formasına şöyle bir ay sonra baktıklarına önüne arkasına, sağına soluna baktıklarında en ağır forma Trabzonspor’un forması olacak. Sponsorlar açısından.

Türkiye’nin kompleks olarak en iyisi olacak. Bizim taraftarlarımız daha kompleksi görmediler. Zannediyorum 10-20 gün sonra orayı görmeye başlayacaklar. Bizim Akhisar ile oynayacağımız maç açılış tarihimiz olacak. Herkes görecek ki o statta oynamak ayrıcalık olmayacak. Çok çok ekstra durum olmadıkça Akhisar maçıyla açılış olacak.

STADIN İSİM HAKKI SPONSORLUĞU
Yapılan ve yapılmakta olan şey var ki, sadece forma değil bir stadın işim hakkı dışında da çetişli anlaşmalar yaptık. Yakında onu da görecekler. Bir hat konumuz var. Bu bugüne kadar bildiğimiz telefon hattı değil. Aslında onu da görecekler. KAP’a açıkladığımız metinde şifreleri vardı...
Stadın isim hakkı ve başka projeleri de görecek Trabzonspor taraftarı... Bu senenin ekstra sabır, ekstra Trabzonspor’a sahip çıkma senesi olduğuna inanıyorum.

İLK AÇIKLAMA YAPAN TRABZONSPOR
Acı bir süreçten geçiyor ülkemiz. Burada sorumluluk hisseden herkesin elinden gelenin en üst seviyede ortaya koyması gerek. Bugün kulüpler birliği toplantısında 2-3 karar alındı. Bunların her biri önemliydi. Trabzonspor camiası milyonları ilgilendiriyor. Ülkemizin tarihinde ki en ağır travmayı yaşadığı böyle bir süreçte taraf olmadan atlatması mümkün değildi. Türkiye, Meclise meclisine bomba atıldığı darbeyi unutması mümkün değil. Orası müze olurdu bizden bin yıl sonra yaşayanların ülkemizin nasıl bir süreçten geçtiğini görmesi önemli.

UEFA’YA GİDİYORSUN, CAS’A GİDİYORSUN...
Türkiye’de şuan da FETÖ örgütü ile tarihinin en ağır sürecinden sağlıklı şekilde geçildi. Fenerbahçe’de şunu iddia ediyor. FETÖ bize de bunu yaptı. Şike de neredeyse onun içinde kurguydu. Bende açık ve net şuun söylüyorum. Eğer ki Fenerbahçe’nin FETÖ ile bir sorunu varsa, yani FETÖ Fenerbahçe’yi ele geçirmişse, zor durumda kalmışsa ben Muharrem Usta olarak Trabzonspor camiası olarak Fenerbahçe’nin ele geçirilmesine engel olmak için biz de Fenerbahçe’nin arkasındayız. Yani eğer ki konu bir kulübün işgaliyle bu Fenerbahçe bugün yarın Trabzonspor...
Ama bugün ki konektörden faydalanarak Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ki şike olayını... Yani sen UEFA’ya gidiyorsun, CAS’a gidiyorsun şike tescilli. Dinlemelerin içereğine girildiğinde kimse inkar etmiyor ki... Ama Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ki şikeyi kimse bohçaya koyup kenara atmasın. Orada Trabzonspor hakkını sonuna kadar savunuruz. Trabzonspor ile Fenerbahçe’yi ilgilendiren şike başka bir şey... Fenerbahçe’yi ele geçirmek istemesi başka bir şey...

FENERBAHÇE TARAFTARINA AÇIK ÇAĞRI
Türkiye’de sınırları keskin ciddi yapılar var. Şimdi FETÖ ve Türkiye’nin başına gelen bu olay aslında şöyle bir durum ortaya koydu. Bütün tabuların yıkıldığı herkesin konsensüsün sağlandığı bir yapı inşa edilmesi lazım. Bunun birinci yeri kulüplerdir. Fenerbahçe taraftarı Trabzon’a gelmek istiyorsa gelsin. Kapımız açık. Ama biz de İstanbul’da Kadıköy’e gitmek istiyoruz. 40 bin kişilik stat mı var 20 bin kişi ile gitmeye hazırız. Galatasaray’da gelsin, Beşiktaş’ta gelsin... Ama artık Türkiye’de seyircilerin el ele kol kola Avrupa’ya bakıp imrenecekleri durum yerine bizim bunu gerçekleştirmemiz lazım.

AZİZ YILDIRIM İLE DİYALOĞU VAR MI?
Aziz Yıldırım ile hiç diyaloğumuz yok. Ben her zaman söylüyorum. Dünya savaşlarını yaşadı ülkeler. 40 milyon insan öldü. Ama o ülkelerin liderleri tekrar bir araya gelmeye başladı. O durumun süreçleri var. Türkiye’de normalleşmeye doğru gidecekse, herkesin üzerine düşeni doğru şekilde yapması lazım. Güçlü olanın kendi tezlerini kabul ettirdiği düzenekten, gerçeklere doğru gidenlerin ve onların yapmasını istiyorum.
3 Temmuz süreci başka bir şey... Ben bunları gördüğümde şunları söylüyorum. Tamam gelelim ama yok farzettiğinizde gerçekleri olmaz doğru değil... Benim olan biteni bu camianın başkanı olarak ne derece sürebildiğimi herkes takdir edebilir. Muharrem bey sen bu işleri görmezden gelde  bu da iş FETÖ Fenerbahçe dediğinizde olmuyor... 

JUBİLE MAÇI OLACAK
Başkan Usta, Bursaspor ile oynayacakları hazırlık maçına rağmen Trabzon'da oynanacak ilk lig maçının ardından verilecek arada yine Trabzon'da bir tanışma maçı yapacaklarının da altını çizdi. Başkan Usta, bu maçın bir jübile maçı olacağını kaydetti.