Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta açıklamalarda bulundu.

SATIRBAŞLARI 
Muharrem Usta: Yaşanılabilecek tüm olumsuzlukları yaşadık ve bundan ders çıkardık.
 Bana pişman olup olmadığımı soran çok oluyor. Ben asla geriye dönüp bakmam. Biz başarıya odaklandık." (ASpor)
Her alanda dip yapmış bir Trabzonspor yaşadık. Her alanda nadiren yaşanacak bir durumu yaşadık.
Gelecek seneyi planlayabilir bir durumdayız şu anda.
Muharrem Usta: Yeni stadımızı yeni bir başlangıç ve yeni bir hayat olarak görüyorum.
Hami hoca ile devam ediyoruz. Sadi hoca altyapıya dönmek istediğini ısrarla söyleyince yolları altyapıya doğru ayırdık.
Hami'ye çok iltifat vardı. Kendisi Trabzon'un evladı. Bu sebeple geldi.
Gündemimiz elimizdeki oyuncularla birlikte Hami hoca önderliğinde iskeleti kurmak.
Gelecek sezonun planlamasını çoktan yapmaya başladık. Hoca konusuna girmeyeceğim. Bugün o gün değil.
Zeki Uzundurukan: Trabzonsporlular rahat olsun. Yeni sezona, yeni stada ve yeni takıma yakışır bir hoca göreve gelecek.
Başkan olmaktan pişman değilim. Artık yola çıktık, heyecanımızı da kaybedemeyiz. Başarıya odaklandık. Yüzleşme dönemindeyiz.
Çok kısa sürede büyük sorunlar yaşadık. Takım da iyi gidiyordu GS maçı önümüze çıktık. İnanılmaz şeylerle karşılaştık.
Olumsuzluk empoze etme durumunu sevmiyorum. Basına yansıyan olumsuzluklar mevcudun %5'idir.
Şike sürecinin ilerletilmesinin yanı sıra şampiyonluklar için de mücadele etmeliyiz. Bu benim asli görevim.



2 ayda çok sorunlu dönemler geçirdik. Ben şöyle diyorum; Bu kısa sürede o kadar sorunu gördükki Allah bize bundan sonrası içinhazır olun mesajı veriyor. Ben taraftara olumsuz mesaj vermek istemiyorum. Gelecek seneyi planlayabilecek durumdayız şuanda. Yeni staddan, kadrosuna kadar, stadın nasıl dolacağına kadar planlamaya başladık.

Trabzonspor her anlamda dibi gördü. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Büyük camiayız bu durumda kalkmasını biliriz diyerek yola devam ediyoruz

 Seçim döneminde benim geldiğimde kupa sürecinin yavaşlayacağını söyleyenler oluyordu. Bazı taraftarlarla oturup konuştuğumuzda bunun şüphesini bile ortada bırakmıyoruz. Trabzonspor’un haklarını sonuna kadar savunmak benim asli görevimdir. Biz hakkımız olan o süreci sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

Biz göreve geldiğimizde tamamen dibe çökmüş sportif ve ekonomik olarak bitmş bir kulüp vardı. Büyük kulüp planlama yaparken, kadro mühendisliği ve teknik direktör konusunda dikkatli olmalıdır. Takım kötü giderken taraftar bağırıyor “Hami istifa etsin.” Bakın arkadaşlar sorun Hami, Sadi hoca veya başkası değil. Sorun hoca değil bunu anlamamız lazım artık. Biz Şenol hocaya da yanlış yaptık. Çok üzülüyorum. Milyonlarca taraftar olarak bu düşünceyi değiştirmemiz gerekiyor. Ersun hoca, Vahid Hoca, Şota Hoca vs. sorun hoca değil. Konu şu; sezona başlarken kadro mühendisliğiniz, teknik kadronuz, ödeme planlarınız, herşeyle bütün unsurlarla şampiyonluğa gidilir. Taraftarıyla bütünleşmeyen takımın şampiyonluğa gitmesi imkansız.


 Konyaspor’un bütçesi, Trabzonspor’un faizi kadar. Önemli olan doğru duruş. İşte böyle başarıya ulaşılıyor.  Elimizdeki kadro, gelecek sezon alacağımız oyuncularla 35-40 kişiye ulaşacak. O zaman ne yapacağız bu oyuncuları kenara atmayacağız. Bunu yapa yapa zararımız artıyor.

Ben başkan olarak bir takım bir şeylere tahammül ediyorsam hesap yaptığımdandır.

Scout ekibini de anlatayım. Bize birisi sosyal medyadan bir isim dayattı.

Van Staa mıdır, nedir. Tanımıyorum. Twitter'dan direkt mesaj attı bir arkadaş, bu dünyayı kurtaracak adam dedi. Haberler yapıldı, kamuoyu alınacak zannetti. Öyle bir şey yok. Baktık, ettik adamın alınır bir tarafı yok.

Şimdi bir ekip kurduk haftada 40 maç izliyor. Bizim şu anda transfer sezonu olmamasına rağmen ön anlaşma imzaladığımız oyuncular var. Mesela sattığımız oyuncular var.

Hakan Çalhanoğlu'nun serüveninde şu noktadayız.

Trabzonspor 4 aylık cezasını talep etmişti UEFA kabul etti ancak onlar itiraz edince şuanlık ertelendi. UEFA, Trabzonspor'un Hakan Çalhanoğlu için istediği cezayı verdi. Şimdi almamız gereken parayla ilgili başvurduk.Biz başvurduk, 4 ay ceza geldi, CAS askıya aldı. Ekonomik olarak almamız gerekenle ilgili başvuruyu da yaptık. Trabzonspor, Hakan Çalhanoğlu'na para vermiş. 'Hakan Çalhanoğlu bizim çocuğumuz, bu işin üsüne gitmeyelim' mi diyelim?

Bir de bu işin ekonomik boyutu var. En azından paramızı verin.  Paramızı almak için hukukçularımıza talimat verdim.1 Milyon Dolarlık bir ceza durumu da var.  CAS'a bununla ilgili itiraz edeceğiz. Ben kulübümüzün parasının üstünü kapatacak bir başkan değilim.

MİLLİ TAKIM VEYA AVRUPA'DAN BİR TAKIM

Stadı gelecek seneye olağanüstü bir durum olmazsa yetiştiriyoruz. Stadın açılışı için 2 Türü açılış düşünüyoruz.
Konya seyircisinin o hale gelmesi milli takım maçlarının Konya’da oynanmasının etkisi büyük.
Bunda Konya’nın da başarılı gitmesi de var.
Trabzonspor’un Avrupa’da iyi bir kulüple yapacağı maç var.
Su an sponsorluk görüşmesini bitirmek üzereyiz.
O firmanın Avrupa’da hatırı var. İyi bir takım ile açılış yapabiliriz.

190 LOCA 30 BİN KOMBİNE
Yada dünya devi bir takım ile  millî açılış yapabiliriz.
Localarımız var alıcılarını dahi tek tek yazdık, onlara sesleniyorum Zamanı geldi. Onlar kendini biliyorlar beden çok severler Trabzonspor’u şu ana kadar destek oldukları gibi bundan sonrada destek olmasını bekliyorum . 
Ben şu an 190 kişiyi yazdırdım. Yakında loca işleri başlayacak.
40 bin koltuk var 30 bin kombine bekliyoruz.

HİBRİT ÇİM 
Stadın çim konusu modern statlarda olduğu gibi Hibrit Çim olacak.
 TOKİ’ye teşekkür ediyoruöm.
İyi statlara gidiyorum. Türkiye’de takımlar arasında kamplaşma var bunu yıkmaya çalışıyorum. Bütün statlar bizimdir Vodafone Arena’ya 2-3 kere gittim yemek yedik.  Bugün de oradaydım tebrik ediyor başarılar diliyorum.
Bizim sadece stadımız gelmiyor kompleksimiz geliyor. 250 Milyona doldurulmuş bir yarım adadan bahsediyoruz. Üstünde müthiş stat yanında sahalar ve yerler var.
 Stadı hibrit yaparken antrenman sahasını da hibrit yapmaya çalışıyoruz..
Oyuncuların uyumu daha iyi oluyor. Böyle yapmak için uğraşıyoruz.

LOBİ TERS ORANTIDA

Biz Galatasaray maçının ardından açıklama yapmıştık. Kulüp başkanları ile bir araya geldiğimizde Trabzonspor gibi büyük haksızlıklara uğrayan bir iki takım var. Mesela Kasımpaşa.. Mesela Rize başkanı Metin beyle konuştuğumuzda bana "Bizim maçta hakem yanlışlık yaptı alın ben veriyorum 3 puanı" diyor. Keşke hepsi dese de puan durumu böyle yeniden sıralansa. Türkiye'de özellikle gelecek seneden itibaren bir çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Bu inancım somut şeylere dayanarak olan bir inançtır. Bu adımların atılmış olacağını seneye burada yine konuşacağız. Çünkü bundan rahatsız olanla olmayanlara baktığımızda bu sistemin yaşayamayacağını görüyoruz. Konuşması gerekenlerin zamanı gelince konuşacaklarını veya yapacaklarını düşünüyorum. Bunu nerden biliyorsanız derseniz cevabı şu: Galatasaray maçının ardından ister istemez bu işin içine daha çok girdim. Trabzonspor'un lobisi markasıyla ters orantıda. Masada sadece 4 takım değil tüm takımlar olmalı. Bu masanın başında tabiki Trabzonspor olmalı.

UEFA BİTNEL'İ ATADI

Deniz Ateş Bitnel konusuna değinelim.Avrupa'daki maçlara TFF değil UEFA karar veriyor. Bu atama GS- Trabzon maçının çok öncesinde yapılmıştı. Bu konuda UEFA'nın ataması sonrasında TFF ve benim müdahale etme şansım yok. 

Deniz Ateş konusu ise benim için ilgili hakemin adı ya da şahsı çok önemli değil. Benim oradaki amacım başka bir şeye işaret etmekti. Sistemden herkes mutsuz, o gün de söyledim bu sistemin değişmesi lazım. Gelecek seneden itibaren bir çok şeyin yeniden dizayn edileceğini ve bu düzenin devam edemeyeceğine kesinlikle inanıyorum. Benim bu inancım inşallah düzelir yönünde değil. Somut şeylere dayanıyor. Bu düzen böyle gidemez, mutlak manada düzeltici adımlar atıldığını gelecek sene konuşacağız. Gelecek sene değişmezse gelir bana hesap sorarsınız.

'Bosingwa bizim Avrupa danışmanımız olabilir'

"Bosingwa bizim için çok önemli bir isim. O bizim Avrupa'da bir danışmanımız olabilir. İlerde çok iyi bir teknik direktör olacağını inanıyorum. Biz ondan faydalanmak istiyoruz, o da kulübü çok seviyoruz. Ancak görevin ismi henüz belli değil."


'İstanbul'da 3 değil 4 büyük var'



"İstanbul'da 3 değil 4 büyük var. Trabzonspor'un kökleri Trabzon'dadır. Gövdesi heryere yayılmıştır. 4 büyük İstanbul'dadır. Biz İstanbul'dayız. Lobi burda,iletişim burda. Trabzonspor'un İstanbul'da büyük bir tesisi olmalıdır. Bu kulübün burada kökleri artmalıdır. Kulüp İstanbul'a asla taşınamaz. Biz burada büyük bir güçle varız. En güçlü olduğumuz yer İstanbul'dur. Bugün orada maç oynasak stat full dolar."