Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Medical Park Stadyumu’nda düzenlediği basın toplantısında istifa edenlerin yönetim düşmesi için uğraştıkları ve bu nedenle Trabzonspor’a zarar vermeye çalıştıklarını söyledi.

Usta şu ifadelere yer verdi;

‘’Sezonun ilk yarısında Malatyaspor maçı sonrası olanlar oldu. Yedik bitirdik birbirimizi ama aslında Trabzonspor'u bitirdik. Balıkçı teknemiz denizde batıyor ama birileri o gemiden atlıyor. Adeta bir darbe gibi, metni önceden hazırlanmış bir yazıyla. Hayır madem gemiden atlayacaksın, güneşli bir günde atlayın yahu. Çok güvendiğim iki isim, sizin de tanıdığınız. Bizim ayrılıklarımız, yönetim kurulunu düşürmeye yetmedi. Siz de ayrılın, biz sizin arkanızdayız demişler. Ayıptır yahu. Bu bize yapılmış bir şey değildir, Trabzonspor'a yapılmıştır."

''O girişimden sonra, çok basit sıradan bir mantık o geceden sonra benim iki arkadaşıma hepinizin tanıdığı kişiler gelip, Trabzonspopr’dan alacaklarınıza da biz kefiliz diye devam etti. Bu girişim paramparça olacak bir Trabzonspor içindi. 2000 yılında Trabzonspor kümeye gidiyordu. Samsun maçını hatırlayın biz geldiğimizde daha kötü durumdaydık. Yeni gelen yönetimlere de sesleniyorum 15 günde 50 milyon para lazım, zar zor bulduk. Şahsi imza ile 50 daha bulduk zar zor mersin ve Sivas maçı ile kümede kaldık. Zor kurtulduk. Bana diyorlardı şu takım yeter ki kümede kalsın. O Malatya gecesi operasyonu başarılı olsaydı, aynı durumu yaşadık. Malatya gecesinden bu yana Trabzonspor’un kasasın 99 milyon tl girdi. Trabzonspor’umuz ne olurdu o yaşananlar gerçekleşseydi. Şunu yapanlar beyanat vermişler Usta ve Hacıosmanoğlu gibi adamlar demiş Usta’nın ne olduğunu görüyorsunuz. Adalet terazisinde perişan olursunuz. Usta ve Hacıosmanoğlu tabirini kullanan kendine dönüp bakacak kulübe nasıl katkısı oldu. Ne yaptınız. Bu kulübe kimse zarar vermeyecek hepsinin arkasında camia olarak durmalıyız''