MUHARREM Usta, Vodafone Arena’da 2-1 kaybettikleri Beşiktaş karşılaşması ve maçın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili Hürriyet’e çarpıcı açıklamalada bulundu. Yaşanan hakem hatalarının bir sistem sorunu olduğunu söyleyen Muharrem Usta, “Herkes olan biteni net bir şekilde gördü. Bütün kamuoyu zaten haklı isyanımızı konuşuyor. Burada çok net bir şekilde sistem sorunu var. Biz yıllardır bu sistem sorunuyla mücadele eden taraf olmak zorunda kalıyoruz. Önce bu sistem sorununun çözülmesi lazım” dedi. Usta’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘ÇARK DÖNÜYOR’

Maalesef bu çark yıllardır böyle dönüyor. Başka dengeler var ve o dengelerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Mete Kalkavan’ın maça atandığı gün ben bunun böyle olacağını biliyordum. Hakemin açıklandığı gün maçta yaşayacağımız haksızlıkları adım gibi biliyordum. Ama ben ‘Trabzon’un başkanı çıkıp maçtan önce gündem yaratmaya çalışıyor’ denmesin diye açıklama yapmadım.

‘GÖREVİNİ YAPTI!’

 Sadece Mete Kalkavan meselesi değil bu. Seçilmiş matadorlar var. Önceki gün de Arena’da bizi bıçaklayan o seçilmiş matadorlardan biri vardı. Matador diyorum çünkü onlar iyi veya kötü niyetli olmazlar. Onlar çıkarlar ve sadece görevlerini yaparlar, bunu yaparken hiçbir vicdani rahatsızlık duymazlar. İzleyenler de keyif alırlar.

‘İLK KEZ SOYUNMA ODASINA İNDİM’

Beşiktaş karşılaşması göreve geldiğimden bu yana beni en mutlu eden maç oldu. İlk kez soyunma odasına inip oyuncularımı tebrik ettim çünkü biz yeniden yapılanmaya çalışan bir ekip olarak Beşiktaş’a karşı o statta 2-0 geriye düşmemize rağmen müthiş bir reaksiyon gösterdik. Benim oyuncularımda aradığım şey de tam olarak bu. Puan ve skor hiç önemli değil. Ortaya koyduğumuz futbol lazım olan özgüveni bir kat daha artırdı.