61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’da  7-8 Nisan tarihlerinde düzenlenen Ibra kongresi ile ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere İbra kongresinde Muharrem Usta ve yönetimi ibraya sunulmuş ve genel kurul tarafından ibra onanmıştı. 

Kongrenin ardından harekete geçen Trabzonspor Platformunda adlı grubun kurucu üyeleri Deniz Erçin ve Levent Sekban isimli Trabzonspor Kulübü üyeleri Muharrem Usta yönetiminin Ibra kongresinde hukuksuzluk yaşandığı gerekçesi ile oylamanın iptali için mahkemeye başvurdu. 

Trabzon 1. Asliye hukuk mahkemesinde ilk celsesi görülen davaya Muharrem Usta’nın avukatı Melih Demir duruşmaya dahil oldu. 

Yaşanan dava süreci ile ilgili 61saat'e konuşan TS Platformu ve Trabzonspor üyesi Levent Sekban “Trabzonspor’un 2012'den beri borçları artıyor. Sadri Şener döneminde kasada 20 milyon vardı. Trabzonspor platformu üyeleri olarak sahada masada güçlü Trabzonspor istiyoruz diye bu yola çıktık. 20 milyondan 1 milyara çıkan borç Trabzonspor’un doğru dürüst yönetilmediğinin en belirgin göstergesidir. Tüzük değişmesi gerekiyordu çok şükür girişimlerimiz ile bunu yaptılar. Önceki dönemlerde de bugün duruşmasına katıldığımız Ibra oylaması ile ilgili soru işaretleri vardır. Muharrem Usta ile ilgili değildir. Aralık ayında da böyle bir durum olmuştu. 4 aylığına oylanan Ibra oylamasında 622 hazirun sayıldı salt çoğunluk olan 312 oya evet çıkması gerekiyordu. Ancak 184 evet 81 hayır çıktı. Evet verenler, İbraya red verenlerin sayısnı geçmesine rağmen bu sayı yetersiz kalmıştır. 

Bu yaşanan hukuksuzluğu adli boyuta taşıdık. 

Davaya Trabzonspor’dan katılım olmazken eski Başkan Muharrem Usta’nın avukatı yancı olarak müdahil olmak zorunda kaldı. 

Dava olumlu sonuçlanırsa Trabzonspor yönetimi yeniden Ibra oylaması konusunda toplanacak. Denetim kuruluşu tarafından 4 aylık rapor incelenecek o hesaplar rapor verdikten sonra genel kurul açılacak ve Ibra oylaması yapılacak” dedi.

Davada hazır bulunan TS Platformu üyesi Deniz Erçin ise “Bizim derdimiz Trabzonspor’un asla zarar görmesi değildir. Hukuka uygun yönetilsin yasal ortamlarda oylamalar düzgün yapılsın. Bundan öncede gördük yanlış ibralar yapıldı. Bu kongrede de aynı durum oluştu. Durumu divan başkanına ilettik bir hamle de bulunmadı. Çoğunluğa bakarak böyle bir karar aldı. Yaşanan bu hukuksuzluk ile ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi. 

Trabzon Adliyesi’nde görülen davanın Muharrem Usta’nın avukatının eksikleri de göz önünde bulundurularak  27 Aralık’a ertelendiği ifade edildi.