61SAAT SPOR SERVİSİ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş maçında vetdiği hataları kararlar sonrası sonuca direk etki eden Mete Kalkavan'ı haklı olarak eleştirmişti. Bu açıklamalar üzerine PFDK, başkan Usta'yı  "sportmenliğe aykırı" açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, ''TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü'nün 05.11.2016 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-TRABZONSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı'nın 13/7 ve 14/3. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine, TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü Başkanı MUHARREM USTA'nın aynı müsabaka esnasındaki sosyal medya hesabından yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca 08.11.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

MUHARREM USTA NE DEMİŞTİ?

Muharrem Usta, maçtan sonra da kameraların karşısına geçerek canlı yayında çok sert açıklamalar yaptı. Mete Kalkavan'ı topa tutan Usta, şöyle konuştu:

"Çok güzel bir atmosfer, hem Trabzonspor hem Beşiktaş seyircisi hem de futbolseverler güzel bir maç izlediler. Fakat bu güzellikleri neden bozuyoruz? Güzelliği neden tam kalbinden hançerliyoruz, bunu anlamak çok zor. Burayı bir anda arena düşünün, Türkiye'de statlara arena ismi konuluyor ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Arena bize İspanya'yı hatırlatıyor. Arena'da matador vardır, hedef seçtiğini ızdırap çektire çektire bitirir. Hedef koyduğu canlılar da matadoru bitirebilir. Trabzonspor olarak bir matadorun, ızdırap çektire çektire bir takımın emeğini nasıl bitirdiğini gördük. Türkiye'de buna çok şahit olduk. Bu ne ilk ne de son. 5 metre mesafeden yapılan müdahale sonrası Yusuf'u saha dışına almak, ona bunu yapanı sahada tutmak, penaltılar, insanın isyan edesi geliyor. Adalet sağlamak bu kadar zor mu?."

"YETMEZ Mİ BUNLAR? BU BİR TİYATRO"

Geçen sezon 4 futbolcularının kırmızı kart gördüğü Galatasaray-Trabzonspor maçının olay hakemi Deniz Ateş Bitnel'den örnek veren Muharrem Usta, şöyle devam etti:

"Hepinizin tahmin edeceği gibi biri vardı Türkiye'de başımıza bela olan, ben onun karısına ve kızına çok üzüldüm, sokağa çıkamayacak hale geldiler. Çocuğu sınıfına gidemedi. Eşi mobbing yüzünden işinden ayrıldı. Karısına ve kızına kendi eşim kadar üzüldüm. Onlara mesaj gönderdim "Sizin için yapacağım varsa arkanızdayım?" dedim. Yetmez mi bunlar, insanlar karılarını, çocuklarını toplum içine çıkmayacak hale nasıl getiriyorlar? Bu bir tiyatro, yine bir tiyatroyu izledik. Ne Beşiktaş'ın buna ihtiyacı vardı ne de Trabzonspor gibi bir kulübün böyle bir muameleye tabi tutulmasına gerek vardı."