Hatayoğlu, Trabzonspor'un hiçbir zaman hedefsiz bir takım olmayacağını belirterek, "Ben bunu Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın bir gafı olarak algılıyorum. Yani şampiyon olamayabilirsiniz, derece yapamayabilirsiniz ama hiçbir zaman sezona başlarken bizim hedefimiz yok diye demeç veremezsiniz. Çünkü hedefsiz bir futbolcu ve teknik direktör kadrosuyla mücadele etmek zorunda kalırsınız. Yani kulübün bir hedefi yok algısıyla çıkan futbolcular bu kötü sonuçları alır. Ben bunu kötü bir beyan olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

"Trabzonspor, tüm zamanların en kötü sezon başlangıcı olan bir döneminde"
Ersun Yanal'ın isteğiyle birçok futbolcunun alınmasına karşın daha çok geçen seneki iskelet kadrodan oyuncukların oynatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hatayoğlu, "Bunun için biraz başa dönmek lazım. Trabzonspor çok kötü sezonlar geçirdi. Sayın Muharrem Usta ve yönetimi ile yeni gelen Teknik Direktör Ersun Yanal'la beraber bu sezon geçen yıllara oranla daha iyi bir takımın sahada olacağı beklentisi vardı. Trabzonspor taraftarı bu anlamda büyük ölçüde hayal kırıklığına uğramıştır. Şu anda baktığınız zaman Trabzonspor tarihinin tüm zamanlarının en kötü sezon başlangıcı dönemindeyiz. Sahaya baktığınız zaman oynanan futbol ve alınan futbolcular da umut vaad etmiyor. Yani bu takım kötü sonuçlar alıyor ama yakın zamanda toparlanabilir diye bir beklentimiz de yok" ifadelerini kullandı.

"Etrafında oluşmuş asalak takımı ile kulübü yönetmeye çalıştığını zannediyor"
Muharrem Usta'ya sert eleştirilerde bulunan Alaattin Hatayoğlu, "Etrafında oluşmuş asalak takımı ile kulübü yönetmeye çalıştığını zannediyor. Kendisi ve bir iki isimle beraber kararlar alınıyor. Doğru düzgün bir yönetim kurulu toplantısı bile yapmadıkları bilinen bir gerçek. Yani sonuçta bir yönetim yaptıysanız bir görev bölümü yaparsınız, bu anlamda herkes kendine düşen işi yapar ve paylaşımcı olur. Ama siz çıkar da her şeyi ben yapacağım derseniz sonuç bu şekilde başarısızlıkla sonuçlanır" ifadelerini kullandı.

"Buradan Muharrem Usta'ya sesleniyorum"
Trabzonspor'un, tarihinin en kötü dönemini yaşadığını ifade eden Hatayoğlu, "Ben buradan Muharrem Usta ve yönetimine seslenmek istiyorum; Trabzonspor tarihinin gerçekten en kötü ve en talihsiz döneminin yaşıyor. Bir an önce bir kriz masası oluşturup kriz toplantısı yapılsın. Bunun içinde Trabzonspor'un futbolcuları, mevcut yönetim ve Teknik Direktör Ersun Yanal ile birlikte, Trabzonspor'u bilen ve gerçek anlamda Trabzonspor'u kendine dert edinmiş insanlarla toplantılar yapsınlar. Yoksa bunun altından başka türlü çıkamayacağımız çok açıktır. Bir hafta sonra bir galibiyet alırız beklentisiyle bu takım düzelmez" dedi.

"Ersun Yanal'ın gelmesi nasıl hata ise, şu an gönderilmesi de hata olur"
Ersun Yanal'ın şuan gönderilmesinin de hata olacağını söyleyen Hatayoğlu, "Süratle Muharrem Usta, etrafında oluşmuş asalak takımlarını kulübün etrafından atsın. Yani insanlar şunu söylüyor; 'Ersun Yanal gitsin, yönetim kongreye mi gitsin?' Hayır. Sonuçta bu işler bir yazboz tahtası değil. Ersun Yanal deneyimli bir teknik direktör, ama zamanında söylediğimiz gibi gelmesi nasıl hata ise şu an gönderilmesi de hata olur. Takımı ve futbolcuları tanıyan o ve Trabzonspor'u saha sonuçları anlamında ve teknik anlamda ayağa kaldırabilecek tek sorumlu kişi de Ersun Yanal'dır. Kendisi çok ciddi bir ücret karşılığında Trabzonspor'u çalıştırmaktadır. Aldığı paranın hakkını versin ve bütün dikkatiyle takıma odaklansın" diye konuştu.

"Bu Trabzonspor'un kişiliğine ve kimliğine ters bir tavırdır"

Trabzonspor yönetiminde bazı yöneticilerin şımarıklıklar yaptığını söyleyen Hatayoğlu, "Muharrem Usta ve yönetimi de göreve geldiklerinden beri, ortaya çıkan bir takım şımarıklık tablolarını bir kenara bıraksınlar. Gerçekçi olsunlar. Özellikle Trabzonsporlu taraftarlar da bu durumdan aşırı derecede şikayetçi. Yöneticilik sorumluluğu taşımayan kişilerin de istifası alınması gerekir. Bir protokol tribününe bir Trabzonspor Başkan Yardımcısı şortla, tişörtle giremez. Bu Trabzonspor'un kişiliğine ve kimliğine ters bir tavırdır. Bunları da masaya yatırıp o yöneticinin istifasını alıp, Trabzonspor gerçekleri üzerinden yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

"Trabzonspor'un menfaatleri için her sorunu gündeme getirmiyoruz"

Trabzonspor'un her zorluğun üstesinden gelebilecek büyüklükte olduğunu belirten Hatayoğlu, "Şu an karamsar bir tablo var ama Trabzonspor forması ve kimliği bunları aşabilecek büyüklüktedir. Ama yeter ki yöneticiler yaptıkları yanlışlarda ısrar etmesinler. Muharrem Usta'ya söylüyorum; her şeyi bilmeyebilirsiniz, bu gayet doğal ama ne olduğu belirsiz bilgi birikimi olmayan kişilerden değil de işi bilen kişilerden akıl fikir alsın. Geldikleri günden beri bir sürü saçmalıkları var. Fakat biz bunları Trabzonspor'un menfaatleri için gündeme taşımıyoruz. Ama bunlardan ders alsınlar. Trabzonspor da Milli Takım arasında, biraz evvel tekrarladığım ölçüde herkes elini vicdanına koyarak düşünsün ve biz nerede yanlış yaptık deyip bunları tek tek tespit edip, bu yanlışlardan geri dönsünler" dedi.