Trabzonspor Başkan adaylarından Muharrem usta, bugün yönetim kurulu listesini tanıttı. Zorlu Grand Otel’de düzenlenen tanıtım töreni büyük bir coşkuya sahne oldu. Balo salonunda yapılan tanıtım törenine Trabzonspor’un etkin isimleri katılım gösterdi. 
“Birlikte yürüyeceğiz” , “50. Yılda Şampiyonluğa” sloganları ile süslenen salon tıklım tıklım dolarken toplantıya katılmak isteyen bir çok kişi dışarıda kaldı. 

Söze 2010-2011 Şampiyonu Trabzonspor’ diyerek başlayan Muharrem Usta, “50. Yılda şampiyonluğa hedefiyle arkadaşlarımızla birlikte sizlerle birlikte yeniden yola koyulduk. Yeniden yola koyulduk çünkü üzerimizde o şanlı tarihin bizlere yüklemiş olduğu bir ödem var. Bir yük var. Bu tarihe içine iyi hapsetmiş olan sindirmiş olan milyonlarca Trabzonspor taraftarı için şampiyonluktan başka hiçbir hedef olamaz. İnanı, bütün Türkiye, bütün Trabzonsporlular inansın ki bu şanlı tarihin sayfalarına yeni sayfaları mutlaka ekleyeceğiz. 

Bu yol hepimiz açısındna değerli yol. Zor bir yol belki ama siz var oldukça milyonlar var oldukça biz yola çıktığımız ekip arkadaşlarımızla birlikte hangi engeller önümüzde olursa olsun, hangi zorluklarla karşılaşıyorsak karşılayalım o mutlu sonlara inanmış durumdayız. Bu kadro ile sizlerle bir gün tarihte hepimizi şu güzel sayfalarda yer almış şekilde kaydetmiş olur. 
Belki ekonomik olarak zor durumda olabiliriz. Sportif olarak büyük sıkıntılar olabilir. Belki en önemlisi itibar olarak asla ve asla içimize sindiremeyeceğimiz durumla karşı karşıya olabiliriz. Ama büyük dinamiklere inancımızla camiaya buradan açık ve net seslenmek istiyorum. 

Bizler zor şartlarda da olsak, o büyük Trabzonspor’un gücü markası değeri bizim içimizde var olduğu sürece, biz bütün taraftarımıza bayrakları sandıktan çıkarın 50. Yılda şampiyonluğa koşuyoruz sloganı işte bu yola çıktık. 
Bizim için şampiyonluk ve sportif başarı olmazsa olmazdır. Trabzonspor’un olduğu yerde başarı dışında hiçbir zorluk bizi yıldırmamalı içimize sindirmemeli.. Yıllarımızı aman ekonomimiz toparlansın, diye geçirme lüksümüz olmadığını ifade etmek istiyorum.



Bundan dolayı Trabzonspor 50. Yılda bütün güçlerini birleştirerek hiç kimseyi ayrıştırmadan, ne siyasi görüşüne bakarak, ne dini inancına bakmadan hiçbir özelliğine bakmadan ayırt etmeden yukarıda hepimizin sığındığı şemsiye altında bütün güçlerimizi berliştererek Türkiye’ye şunu haykıracağız: 
Bu Trabzon ki, medeniyet şehri olarak inanıyoruz ki futbol için de Türkiye’ye olağanüstü verecekleri var. Sporun Türkiye’de dostluk için kardeşlik için bütün insanların gelecek kurgusunda gencecik çocuklarımız için ne kadar önemli bir misyon üstlendiğini bütün Türkiye’ye göstermiş olacağız”



Usta sözlerini şu şekilde tamamladı: 
“Bütün güç dengelerimizin Trabzonspor’un içinde katkı sağlayacak olan derleyip toparlayan yeni bir yönetim anlayışı ile bu yola çıktık. İşte bu yolculuk hepimize tüm Trabzonsporlulara kutlu olsun. Emin olabilirsiniz ki şanlı tarihimizde birlikte yol alacağız. Kongremiz yaklaşıyor. Bu kongrede gelecek yıllar için o başarının gelmesi için inandığımız yıllar için evet bende mührümü basanlardan diyen bir camia olarak hiç kimsenin burnu kanamadan oldukça medeni bir ortamda Trabzonspor’un şanlı tarihine en ufak bir leke sürmeden iyi bir kongre geçirmemizi diliyorum.

Bunu en iyi şekilde yapacağımızdan eminim. Camiamızın buna ihtiyacı var. Yola çıktığımız ekip arkadaşlarımız dahil sizler milyonlarla geleceğimizin mutlu aydınlık olacaktır.  Bu yolculukta hiç kimse tek başına bu dev yükün altından kalkamaz. Bu dev sorumluluk, çok değerli bizlerin arasından çıkan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ki, onlar gibi bizler gibi Trabzonspor camiasında yüzlerce insan var. Bizler sadece onlardan bir kısmıyız. Bu sorumluluk bize verilirse herkese vadediyoruz ki ekip arkadaşlarımızla birlikte camianın yüzünü güldürmek için bu buhranlı günlerden sonra ekonomisi güçlü şampiyonlukların en güçlü adayı Trabzonspor’u inşa etmek için sizlere sırtımızı dayıyoruz.  Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa etmek istiyoruz.!”