Kimi çevrelerin Saner Ayar’ı Başkanlık için ikna etmeye çalıştığı dedikodularına da açıklık getiren Saner Ayar İnternetspor'a konuştu. 

BAŞKANLIK BENİM İÇİN ONURDU

 “ Allah nasip etmiş bizde Trabzonspor Basket takımına Başkan olmuşuz. Bunun hiçbir önemi yok. Benim için bir hizmetti. Severek isteyerek ve inanarak yaptım. Görev yaptığım süre içerisinde basket takımımızı 2.lig den 1.lig’e çıkardık. Büyük onurlar gururlar yaşadık, yaşattık. Trabzonda her daim gözde olan Futbol’dur. Buna elbette bir sözümüz yok. Anadolu ihtilalini yapan bir takımdan şehrimin takımından her zaman gurur duydum. Görev yaptığımız sürece basketbolu Trabzon da ikinci bir spor sevgisi olarak aşılamaya çalıştık bunu da başardığımızı düşünüyorum 

HİÇ BİR ŞEKİLDE HİÇ BİR YERE ADAY DEĞİLİM 

“Hakkımda yazılan bir çok spekülasyonlara cevap vermiyorum, muhatap almıyorum. Zira ben kendimi ve inandığım doğruları biliyorum. Şunu kesinlikle ifade etmeliyim ki hiçbir şekilde hiçbir yere aday değilim. Yoğun bir iş temposu içerisindeyim. Zamanım yok. Yazılan çizilenler yanlış ve maksadı aşan haberler benimle alakası yok. Şunu hemen ifade etmeliyim ki Trabzonspor olağanüstü kongresine kim aday olursa olsun kimsenin listesinde kimsenin adamı ve kimsenin destekçisi değilim. Her adaya saygı duyuyorum. Umarım ve dileğim Trabzonspor’a en hayırlısı neyse o gelir ve başarılı olur.

 MUHARREM USTA’YA HAKSIZLIK EDİLİYOR…

“ Başkanlığım döneminde çok zor günler geçirdik. Tamamen köşeye sıkıştığımızda sayın Muharrem USTA’ya gittik. Hiçbir ödemeyi yapamaz halde idik. Trabzonspor yönetimi bize gereken desteği vermesine rağmen; maalesef yetiştiremiyorduk ve 2.lig de düşme potasına doğru giderken sayın USTA bize hakikaten günün şartlarında beşyüz bin doları çıkardı verdi. Bütün sıkıntılar bir anda bertaraf oldu o gazla biz tutunduk . Tutunmayı bırak hedef 1.lige doğru koştuk ve başardık ta… Yine zor günler geçiriyorduk 1.lig oldukça zor para çokça harcanıyordu..Bura da Trabzonspor yönetiminin de hakkını yememek lazım. Hep yardımcı oldular. Lakin yine Muharrem USTA’ya gittik bu sefer de bizi geri çevirmedi. Gelin dedik siz bu işe el atın siz burada olun dedik oldular.. Maddi manevi yetmedi hemen hemen her maçımıza geldiler…  

PARADAN HİÇ KAÇMADIM

 “ Basket takımını ele aldığımız zaman elbette bir çok zorlukların kapının dibinde olduğunu biliyorduk. İşin finans yönü en acımasız yönüydü. Bunu söylemek istemem ama sadece benim 2 milyon 300 bin lira hibe ettiğim bir basket kulübünden bahsediyoruz. Ve Başkan olarak ve yönetim kurulu olarak bir tek otel de bir tek resterontta Trabzonspor basket takımına ait tek bir gider yaptırtmamışımdır. Ben dahil herkes cebinden ödemiştir. Bunun yanında yaklaşık 7 trilyon civarında sponsor desteğini sağladım. Nasıl bıraktım , niye ayrıldım bunlar uzun ve ayrı meseleler.. Ama gelen herkes basket ya da futbol birşeyler ortaya koyup yüreğini vermeyecekse hiçbir şekilde başarıdan söz edemezsiniz..Sonuç itibariyle kayıt defterleri oradadır. Gidin bakın kim ne vermiş ve kim ne hibe etmiş. İnsan verdiğini söylemez ama Trabzonda genel itibariyle hem yardım istenir yaparsın bir de susmanı tercih eden bir yaklaşım var. Takdir ve taltif kamuoyunundur. Aynı senaryo Muharrem USTA bey için söylendiği için bunları konuştuk. Adam fazlasıyla bize karşı görevini yapmış çamur atacağına bi sorun bir düşünün..Siz sordunuz ben de cevapladım. Kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.”