Geçen hafta Kayseri Erciyesspor’u mağlup ederek çıkışa geçen Rizespor, dün deplasmanda konuk olduğu Gaziantepspor’u Ali Adnan, Sercan (2), Depetris ve Binya’nın (k.k.) attığı golleriyle devirirken ligdeki müthiş çıkışını sürdürdü.

ALİ ADNAN’IN FÜZESİ

SÜPER Lig’de 4. hafta maçında Çaykur Rizespor, dün deplasmanda karşı karşıya geldiği Gaziantepspor’u 5-2 mağlup ederek ligdeki müthiş çıkışını sürdürdü. Lige Gençlerbirliği galibiyeti ile başladıktan sonra ilk deplasman maçında Trabzonspor'a yenilen, ardından evinde K.Erciyes'i mağlup eden Yeşil-Mavililer, dün de mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçta Gaziantepspor engelini fire vermeden geçti.  Maça hızlı başlayan Rizespor aradığı gole 12. dakikada kavuştu. Bu dakikada Ali Adnan'ın ceza sahasının dışından kullandığı serbest vuruşunda top ağlarla buluştu 1-0. Çaykur Rizespor, 19. dakikada ise farkı 2’ye çıkardı.

PEŞ PEŞE GOLLER

BU dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Sercan ile golle sonuçlandıran Yeşil-Mavili takımın, rakibi önünde 2-0 öne geçti. Rizespor’un bu iki golüne ev sahibi ekip 24. dakikada Turgut ile bulduğu golle cevap verirken, ilk yarıda Rizespor’un 2-1’lik üstünlüğü altında tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Gaziantepspor, 61. dakikada Cenk Tosun ile penaltıdan attığı golle durumu 2-2’ye getirdi. Ancak maçı bırakmayan Rizespor, adeta şaha kalkarken Sercan, karşılaşmanın 79. dakikasında kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imza atarak takımını maçta yeniden 3-2 öne geçirdi. Bu golle iyice rahatlayan Rizespor, 81. dakikada Depetris ve 90. dakikada Gilles Binya (k.k.) ile bulduğu peş peşe gollerle maçtan 5-2 gibi farklı bir skorla galip ayrılmanın sevincini yaşadı.