61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye’nin en etkili sivil toplum kuruluşlarından olan MÜSİAD’ın Trabzon Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu Dernek binasında gerçekleştirildi. 
Mevcut Başkan Ali Kaan’ın güven tazelediği,  Trabzon Ak Parti Eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun Divan Başkanlığını yaptığı genel kurula. MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ali Gür, dernek üyeleri ve iş adamları yoğun ilgi gösterdi. 



MÜSİAD HEDEFLERİ SINIRLARI AŞAN BİR AİLEDİR

MÜSİAD Trabzon Şubesi’nde tüm delegelerin desteğiyle yeniden başkanlık görevine getirilen mevcut başkan Ali Kaan Genel Kurul’un Trabzon’a ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 
Türkiye’nin artık, her türlü ekonomik saldırılara rağmen ayakta durabilen güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Başkan Kaan, ‘2017 yılı ocak ayında göreve geldiğimiz günden beri, devraldığımız görevi daha iyi noktalara getirmek için çalıştık .
Her anı dolu dolu geçen bir faaliyet dönemi daha geride bırakmanın haklı gururunu ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız .
“Geçip giden zaman içinde en güzel hatıraları yaşadığımız ve dolu dolu yaşamaya devam ettiğimiz MÜSİAD Ailesi, bizler için hem büyük bir ödül hem de Rabbimize sonsuz bir şükür sebebi oldu. 
Gittiğimiz her yerde, katıldığımız tüm toplantı ve programlarda bu güzel ailenin yansımalarına şahit olduk.” Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar her alanda en iyiye ulaşmak için çalıştık  
Amacımız daima Trabzon MÜSİAD’ı daha aksiyonel  yeni hedeflere  hep birlikte taşımaktır. Biliyoruz ki MÜSİAD; hedefleri sınırları aşan güzel bir ailedir
2018 Yılının ikinci yarısından itibaren ülkemizin maruz kaldığı ekonomik saldırılar, hudutlarımızın dışındaki güvenlik sorunlarıyla birlikte  ciddi anlamda bir ekonomik  dar boğazdan geçmiş olmamıza rağmen ,ekonomi yönetimimizin zamanında aldığı ve şartların  niteliğine uyumlu  tedbirlerle  önemli bir eşiği aşmış bulunmaktayız .



Dünyanın düşük faiz ve bol likiditeden yeni denge arayışına girdiğini izlemekteyiz .Ticaret savaşı endişeleri geçtiğimiz yıla oranla bu yıl daha az korkulur hale geldi . 
FED in yumuşak adımları da bu yıla daha güvenli bakmamızı destekliyor . 31 mart yerel seçimlerinin ardından dış ve iç politikada çok önemli bir etki olmazsa sakin bir kur daha aşağı bir faiz politikası izleyeceğimizi düşünüyorum .
Son 6 ayın içerisinde alınan tedbirler ekonomi yönetiminin her türlü oyuna karşı elinde bir güç barındırdığı kanaatinin oluşmasına neden oldu . Kısa ve uzun vadede kaynak üretebileceğini her kesime göstermiş oldu . Ayrıca kredi kartlarındaki yapılandırma çalışmaları sosyal barışa olumlu katkı yaptığını düşünmekteyiz . Ülkemiz 2019 yılı   Altıncı ayında çok daha pozitif verilere ulaşacağı kanaatini taşıyorum .
Bu duygularla 11. Olağan Genel Kurulumuzun MÜSİAD Trabzon Ailesine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum’ ifadelerini kullandı. 
Genel Kurul’da MÜSİAD Trabzon Şubesi’nde 10 yılını dolduran üyeler plaket ile onurlandırıldı. 

İŞTE YENİ YÖNETİM

MÜSİAD Trabzon Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu. 
Yönetim kurulu asil listesi 
1 Ali Kaan 
2 Mehmet Üçüncüoğlu 
3 Zafer Ofluoğlu 
4 Ümit Hotaman 
5 Numan Yardım 
6 Ali Murat Aras 
7 Engin Kerimoğlu 
8 Osman Acer 
9 Aydın Özkurt 
10 Fatih Garip 
Yönetim Kurulu Yedek Listesi 
1 Mustafa Albayrak 
2 Hüseyin Rizeli 
3 Selami Ayyıldız 
4 Sebahattin Dereli 
5 Muhammed Kalkışım 
Denetleme Kurulu Asil Listesi 

1 R. Fehmi Onur 
2 Ahmet Sevinç 
3 Cesur Gerigelmez 
Denetleme Kurulu Yedek Listesi 
1 Halis Güneş 
2 Hikmet Alibeyoğlu 
3 Mustafa Yılmaz