61SAAT SPOR SERVİSİ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Spor Toto Süper Ligi ilk yarısını ve transfer sürecini değerlendirdi. İlk yarıda zaman zaman Osmanlıspor olarak duraklama dönemi yaşadıklarını ifade eden Akçay, “Hepimiz için geçerli olan yaşamla ilgili belirlenmiş statümüzü yaşarız. Bunun için zamanımızı ortaya koymamız gerek. İlk yarı itibariyle gerçekten bazı duraklama dönemi yaşasak da 26 puana ulaşarak ligde ki beklentilerimize biraz yaklaştık ama altında kaldık. Avrupa’da ki performansımız için oyuncularımızı kutluyorum. Bence bizim başarımızda oyuncuların profesyonel refleksi önemli rol oynadı. Bununla tanışmalı bu ülke. Artık profesyonel oyuncularımızın şikayet kutusu dolmamalı. 3 günde maç oynuyoruz yorulduk mazeret devri kapandı. Alt yapılarda 21 yaş üstü bu tür uygularla birlikte bu öğrenme sağlanmalıdır. Siz 3 günde bir maç yaptığınızda antrenman bilimi size bir takım avantajlar sunuyor. Siz bunlardan faydalandığınızda çok fazla sorun yaşamamanız olmayacaktır. Eğer burada siz oyuncunuzun psikolojisini sağladığınızda gerisi size kalıyor. İlk yarı itibariyle lig çok sürprizli sonuçlarla buraya geldi. İkinci yarı bunun daha da olacağını düşünüyorum. Mali disiplin arttıkça takımlar arasında ki rekabette büyüyor. Digitürk’den alınan para Anadolu takımlarına yansıtılırsa bu ara kapanacak. Belki ligimiz yükselip, bazı ülkelere satma şansımız olabilir” dedi. 

Takımda yardım etmeyen futbolcunun gideceğini belirten Akçay, “Bizim bugün rakip kaleye gitmek için 12 yolumuz var. Bu 12’yi zaman zaman yaratıcı oyuncularla 24’e çıkarabilirsin. Yardım etmeyen gider. Buna Webo da dahil” dedi. 

TRANSFERDE 3 BÖLGE İÇİN NOKTA ATIŞLAR

Transferle ilgili 3 bölge için çalışma yaptıklarını kaydeden Akçay, “Osmanlıspor olarak 3 bölge ile ilgili çalışma yaptık. 3 bölgeye nokta transferle ilgili çalışma yaptık. Bir oyuncuyu alırken 8 defa ben izliyorum. 8 defa Hüseyin hoca onlar izliyor. Hızlandırılmış video tuzaklarına düşmüyoruz. Ekonomi ile ilgili alakalı sınırlamalarımız var. O sınırı aşan oyuncuyu yapmıyoruz. Para ve ücret farklılıklarına izin vermiyoruz. Tepede ki oyuncumuzla en az alan oyuncumuz arasında uçurum yok. 100 bin dolar var ama asla 500 bin dolar yok. Bu mali barış sağlıyor. Tecrübelerimiz bununda şans ve avantaj getirdiğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

TEKNİK ADAMLIĞI BIRAKMASI… 

Zaman zaman teknik adamlığını bırakma konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatılan Akçay, ilk olarak “Kibir, gurur ve kin, Müslüman inancına yakışan gömlek değil. Bu gömlekler bize uymaz” şeklinde açıklamalar yaparken ardından ise şu şekilde devam etti: “Ben duygusal bir adamım 32 yıllık antrenörlük sürecimde bir yığın travmalar atladığım ve ıskaladığım bir yığın şey var. 58 yaşına gelmiş bir adam olarak yaşamla ilgili beklentilerim artmış oldu. 3 yıldan beri bana bir ev ve araba alma şansı veren mesleğim oldu. Iskaladıklarıma tekrar insani açıdan bakma gereği duyuyorum. Böyle bir hazırlık yapak için alt yapılarda ve milli takım organizasyonlarında çalışabileceğimi söyledim. Bilginin de zekatı var. Onu da vermek lazım” ifadelerini kullandı. 

TRABZONSPOR’UN OYUNCULARINA TALİP OLMASI.. 

Trabzonspor’un oyuncularına talip olduğu şeklinde ki haberler hatırlatılınca ise, “Trabzonspor’dan talip olunması bize gurur veriyor. Oyuncularımıza istek duyulması., kapımızın çalınması hoş şeyler. Kaldı ki çalan da Trabzonspor. Yönetim kurulumuzun bu konuda ki kararına biz saygı duyarız. Yönetim kurulumuz hangi konuda, transferle ilgili hangi kararı verirse biz ona saygı duyacağımızı belirtmek isterim. Biz bir kuruma hizmet ediyoruz, yediğimiz tabağa tükürmedik. Trabzon bu çevre bu kent bize bunu öğretti. Trabzonspor kültürü bize bunu öğretti. Kulüp yönetim kurulu eğer bize bu şekilde bir ifade ile gelirse biz de bunu onaylarız” dedi. 

TRABZONSSPOR’DA FİNALE GİDEN KİŞİYE YARDIMCI OLMAK İSTERİM

Akçay, Trabzonspor’a ilk antrenör olduğu dönemde yaptığı “Avrupa kupalarında Barcelona ile final oynamak isterim” şeklinde ki açıklamaları hatırlatılan ve ardından “Bu umudunuz kalmadı mı?” şeklinde ki soruya, “ Kalmadı ama en azından buna ulaşmak için yola çıkmış olan birinin bastonu olacağımı,. destek olacağımı belirtmek isterim. Kıskançlıkla hasedi bir birine karıştırmadan. Bu şehirde kıskançlıkla, haset bir birine karıştırıldı, ondan dolayı yol alamıyoruz” şeklinde yanıt verdi.