Haftanın maçı Trabzon’da. F.Bahçe’de Giuliano’nun yerine kim oynamalı? Duyumlara göre Alper öne çıkan isim...

Duyumları bilmem Giuliano yoksa yerine adaylardan biri Alper, diğeri Valbuena’dır. 3. ihtimal de Aatif olabilir. Koşu mesafeleri önemliyse Alper, daha da çok koşar. Ama kaliteye bakarsak Giuliano daha öndedir. Alper de her zaman takıma bir hareket getiren bir isimdir; koşu ve çalışkanlığıyla. F.Bahçe’de ciddi işler yapan bir futbolcu. Yakın ihtimal o, ama Valbuena’yı ikinci alternatif olarak görüyorum. Alper ile başlamak daha doğru bir seçim olabilir.

RIZA HOCA'YA GÜVEN SARSILMAZ AMA...

Trabzon çok kırılgan. Kaybederse Rıza Hoca’ya olan güven sarsılır mı?

Rıza Hoca ile sarsılmaz ama şampiyonluk yoluyla sarsılır. Trabzonspor kaybederse Çalımbay ile bir sorun yaşamaz ama şampiyonluk yürüyüşünde sorun yaşar. Aynı şey F.Bahçe için de geçerli. İki takım da hâlâ liderin ve ikincinin gerisinde. Bizde ‘yara alır’ lafı vardır ya, işte burada kaybeden büyük yara alır. Yarıştaki takım sayısını bile belirginleştirebilecek kadar önemli bir maç.

KOCAMAN SANTRFOR KULLANMAYABİLİR

İki tarafı tartıya koyduğunuz zaman, sizce yarın Trabzon’daki zorlu mücadeleyi hangi takım kazanır?

İki takımı tartıya koyduğun zaman ikisinin de ağır bastığı tarafları bulunuyor. Fenerbahçe’nin deplasman oyununa daha yatkın bir kadrosu var. Belki önde hedef santrfor bile kulanmayabilir. O bölgede Alper’i oynatabilir direkt. Ancak geçtiğimiz hafta Fernandao, oynadığı bölümde yavaş yavaş gelişini haberdar eder bir portre çizer gibiydi. Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a karşı hücumda alternatifleri var. Trabzon yarışta kalmak istiyorsa kazanmak zorunda. Maçta belirleyici olan Rıza Hoca’nın düşünceleri ve uygulamaları olacak. Tam ortada bir maç. Hatta aklıma dahi getirmek istemiyorum; tansiyonu da çok yüksek bir maç olabilir.