FK Kukesi ile Beşiktaş ile oynayacak maçların birbirine yakın olması üzerine değerlendirmelerde bulunan Mustafa Reşit Akçay,

"19 Ağustos'ta Beşiktaş, 22 Ağustos'ta FC Kukesi ile oynayacağımız Avrupa kupası maçı arasında kısa süreyi sorun etmiyoruz. Çünkü bunları planlayarak çalışıyoruz. 28 oyuncumuz var. Dolayısıyla rotasyon ile bu sorunu çözebiliriz. Kulübede yüksek kalitede oyuncularımız bulunuyor. Bu nedenle bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum." 

"Benim felsefemde savunmayı değerli kılmak vardır"

Akçay, savunmaya önem veren bir teknik adam olduğunu da ifade ederek, "Benim felsefemde savunmayı değerli kılmak vardır. Bugün savunma sizi şampiyon yapar. Şu ana kadar oynadığımız 4 müsabakada savunma kalitesinin biraz daha ön planda olduğunu görüyorsunuz. Ben savunmaya değer veren ancak ofansif atakları sınırlayan bir teknik adam değilim. Asla savruk bir anlayışı kabul etmem. Şu anda savunmada güçlü bir rekabet var. Bu rekabetten çok olumlu çıkacağız. Sadece biraz sabırlı olmalıyız. Bosingwa ve Aykut Demir gibi iki kaliteli oyuncu bize katıldı. Bu oyuncuların getireceği rekabet enerjisinin bize çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Daha iyi seviyeye geleceğiz" dedi.