Trabzon’un Adana’yı 4-1 yenerek taraftarı önünde uzun süre sonra galibiyet aldığı maçta, 53. dakikada yaşanan penaltı pozisyonu büyük tartışma yaratmıştı. 

Adana cephesi, başta teknik adam Eyüp Arın olmak üzere hakem Özgür Yankaya’ya sert tepki gösterirken, bu pozisyon adeta maçın da kırılma anı olmuştu.

Edgar Silva-Mustafa Yumlu arasında yaşanan ikili mücadele sonrası Yumlu yerde kalırken, Edgar kırmızı kart görmüş, penaltıyla skor 2-1’e gelmiş, 10 kişi kalan Adana teslim olmuş ve maç 4-1 bitmişti. Pozisyonun kahramanı Mustafa Yumlu, hakemin verdiği kararın yüzde yüz doğru olduğunu belirtti.

‘ERSUN HOCAMIZLA ÖNÜMÜZ AÇIK’
Trabzon’un tecrübeli stoperi, “Edgar Silva maç sonu gelip benden özür diledi. Çenem halen ağrıyor. Net penaltıydı. Hakem de bunu gördü ve penaltıyı verdi. Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok” dedi. 

Bu sezon ilk kez farklı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Yumlu, “Başakşehir ve F.Bahçe maçlarını da kazanıp sıralamada daha iddialı bir konuma gelmek istiyoruz. Ersun hocamızla önümüzün açık olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HABERTÜRK SPOR / Haluk AYYILDIZ