TAYFUN ÇÖPÇÜ - ALMANYA - Trabzonspor, yurt dışı ikinci etap çalışmaları için Almanya'da kamp yapıyor. Bordo-Mavililerde Mustafa Yumlu, bugün basının karşısına çıktı. Özellikle UEFA Avrupa Liginde oynanan maçla ilgili konuşan Mustafa, "Kısa bir zaman önce antrenman yaptık. Bunun için biz maç oynadık. Göze hoş gelen bir futbol oynamadık. En önemlisi oyun disiplininden hiç kopmadık. Eksikliklerimizi gördük. Onun üzerinde çalışıyoruz. Bu elemeleri geçerek gruplara kalmak istiyoruz. Sezona da iyi başlamak istiyoruz takım olarak" dedi.

RAKİBİN BU OYUNUNU BEKLİYORLAR MIYDI?
Rakibin defansif oyununu beklediklerini kaydeden Mustafa, "Biz de böyle bir oyun bekliyorduk, rakibimizden. Rakibimizi ilk başta tam çözemedik ne olduğunu. Ama daha sonra ki maç farklı olabilirdi. Gol geç gelince, rakipte sadece savunmayı düşününce bu konuda kısır kaldık. Bizim için önemli değil. Deplasmanda da yeneriz rakibimizi. Avrupa kupalarına kalmak istiyoruz. bu sene hedefimiz daha büyük. Yeni gelen hocamızla birlikte hedeflerimiz de daha üst düzeye çıktı. Şu anda eksikliklerimiz var ama bunları gidereceğiz" diye konuştu.

ESKİŞEHİR'E KİRALANMASI
Trabzonspor'da geçen yıl yaşadıkları ve Eskişehirspor'a kiralanma sürecini de değerlendiren Mustafa, "Rüyamda bile Trabzonspor'a karşı oynayacağımı düşünmüyordum. Hiç aklımdan geçmiyordu. O gün ki şartlar onu gösterdi. Eskişehir formasını giydim. Yine ben aynı futbolumu oynuyordum. Orda da aynı futbolumu oynadım. Ama en büyük artım daha tecrübeli olarak geri geldim. Bu sene daha faydalı olacağımı düşünüyorum Trabzonspor adına"dedi.

STOPER TRANSFERİNİN DÜŞÜNÜLMESİ
Mustafa, Trabzonspor'un stoper transferini düşünmesi üzerine ise, "Stoper takviyesi bizim için sorun değil. Takımımıza daha faydalı olacaksa kim gelirse gelsin. Yeter ki takıma faydalı olsun. Şampiyonluk yolunda bize faydası olsun. Oynayıp oynamaması hiç önemli değil. Yeter ki takıma faydalı olsun" dedi.

RAKİPLERİN YAPTIĞI YILDIZ TRASFERLER
Rakip takımların yaptığı yıldız transferlerle ilgili de ise Mustafa, "Gözümüzü korkutmuyor. Daha rekabetli olur. Daha iyi konsantre olacağız. Forvet rakip takım için kim olursa olsun, bizim de iyi forvetlerimiz var. Onun için sorun olacağını düşünmüyorum. Onlarda insan biz de insanız" diye konuştu.

 KAYNAK: 61SAAT.COM