61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor'un gündemine ilk olarak 3 yıl önce gelen ancak o dönem şartlar oluşmadığı için transfer edilemeyen ve bordo-mavililere rötarlı bir şekilde imza atan N'doye, Trabzonspor Dergisinden Nuri Bekar'a özel açıklamalar yaptı.
Trabzonspor hakkında ilk izlenimini bordo-mavililerin Fildişili eski oyuncusu Zokora'dan edindiğini kaydeden N'doye, "Didier Zokora ile bir temasım oldu. Kendisini uzun süredir tanırım. Milli maç sonrası kendisiyle birlikte uçak seyahati yaptım. O seyahat esnasında Zokora'dan Trabzonspor hakkında önemli bilgiler aldım Başka biriyle görüşmem olmadı." diye konuştu.

ADAPTASYON SORUNU YAŞIYOR MU?
Genelde adaptasyon sorunu yaşamadığını kaydeden N'doye, "Genelde adaptasyon sorunum olmaz. Kafamda hep aynı düşünceler var. Sahaya çıkıyorum, elimden gelenin en iyisini yapmam lazım. Hangi saha olursa olsun, hangi çime basıyorsam basayım bu değişmez. Tabi ki yeni bir takım yeni takım arkadaşlarımla bir geçiş süreci olacak ama bunu da her zaman kendi içimde çözebilecek bir oyuncuyum. Hiç bir zaman bu durumlar benim için bir bahane olmaz. Bu ofisinizi başka bir yere taşımak gibi bir şey. Sonuçta yaptığımız iş belli. Sadece etrafınızda size yardım eden oyuncular değişiyor. Ben sahaya çıktığımda kafamda düşünceler bellidir. Gol atmak, asist yapmak, ve maçı kazanmak. Bir çok insan ilk maçına çıkmayı bahane edebilir ama ben futbolda böyle şeylerin olduğuna inanmıyorum" dedi.

TÜRKİYE SÜPER LİGİ HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİ?
N'doye, Türkiye Süper Liginin kapalı ve kontra atağa yönelik bir top oynandığı ile ilgili gelen soruya ise başarılı oyuncu şu şekilde yanıt verdi:
"Bizim işimiz futbol ve bunu hangi şartlar altında olursa olsun en iyi şekilde yapmalıyız. Dediğimiz gibi Türkiye Süper Liginde kapalı ve kontra atağa dayalı bir futbol oynanıyor ama ben buna hazırlıklıyım. Başka türlü bir oyun oynansa ona da hazırlıklı olacaktım. Çünkü ben kendimi biliyorum ve kendime güveniyorum."

LİGDE GOL KRALI OLABİLECEK Mİ?
"Bu sezon ligide bir çok golcü oyuncu var. Van Persie, Mario Gümez, Podolski, Burak Yılmaz ve Eto'o gibi... Bu isimlere rağmen biz seni kral görmek istiyoruz. Gol krallığında seni görebilecek miyiz?" şeklinde ki soruya N'doye, "Fubol oynayan oyuncunun en büyük hedefi içinde bulunduğu sezonu en fazla gol sayısına ulaşarak bitirmek. Yani gol kralı olmaktır. Diğer taraftan bizim için önemli olan kolektif olarak yaptığımız işdir. Takım çalışması çok önemli. Kendimizi bu şekilde programlıyoruz. Eğer sezon sonunda gol kralı olup, takım başarısız olmuşsa attığım gollerin benim için hiç bir önemi yok. Kesinlikle önce takımımızı layık olduğu yere taşımalıyız" şeklinde yanıt verdi.

TAKIMIN EN BÜYÜK HEDEFİ?
Takımda ki en büyük hedeflerini ise N'doye, "Şampiyonluktan bahsetmem gerekiyor. Bu sadece benim değil tüm takım arkadaşlarımın en büyük arzusu ve gayesi. Umut ediyorum ki bu hedefimize gerçekleştirecek ortamı oluşturabiliriz. Tabi çok zorlu ve uzun bir maratondan bahsediyoruz. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki şampiyonluk kafada düşünceyle kazanılmaz. Ligi maç maç ele almak lazım. Önümüzde ki her maçı kazanırsanız, zaten doğal olarak şampiyon oluyorsunuz. Ligi iyi giriş yaptım. Umut ediyorum ki her maçı kendi özellinde değerlendirerek amacımıza ulaşırız" diye açıkladı.

İNGİLTERE İLE TRABZON KIYASI
N'doye, Trabzon ile İngiltere'yi kıyaslamasında, "İngiltere'de oynadığım Hull City küçük bir şehrin takımıydı. Trabzon onun yanında çok daha büyük bir şehir. O nedenle hiç bir sakıntı yaşamıyorum. Diğer büyük şehirlerde alışık olduğum her şey burada da var. İlk izlenimlerim hep olumlu" dedi.