İlaç olur mu?

Ç.Rizespor’un Burkuno Faso (Yeşil Burun Adaları) Milli oyuncusu Prejuce Nakoulma ile ilgilendiği ortaya çıktı. Forvet bölgesinde üst düzeyde sıkıntı yaşayan ve mevcut golcülerden bir türlü verim alamayan Ç.Rizespor bu sefer işi sıkı tutuyor. Aylardır takip edilen Burkunu Faso Milli takım oyuncusu Nakoulma’nın devre arası yeşil-mavili takıma gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Polonya liginde Gornik Zabrze takımında forma giyen 26 yaşındaki Afrikalı forvet oyuncusu kanat ve santrafor bölgesinde görev yapıyor.

Tam bir gol makinası

2014 Brezilya Dünya Kupası biletini play-off maçları sonunda Cezayir’e kaptıran Burkuno Faso Milli takımında banko oynayan Prejuce Nakoulma’nın Milli takım forması altında beş golü bulunurken, bu sezon Polonya ligi Ekstraklasa’da 8 maçta 5 gol kaydetti. Güçlü fiziğinin yanı sıra teknik kapasitesinin üst seviyede olan Prejuce Nakoulma’nın alınması için teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da onay verdiği öğrenildi. Yönetimin bu transferi bir an önce bitirmenin peşinde olduğu belirtildi.

Çık Aradan Saint-Etienne

Takıma forvet takviyesi yapacakları konusunda açıklamalar yapan yeşil-mavili takımın yöneticilerin, Burkuno Faso’lu Milli forvet oyuncusu Prejuce Nakoulma için girişimlere başladığı iddia edildi. Polonya takımın 1.000.000 Avro bonservis bedeli istediği, Ç.Rizespor’un ise en fazla ‘500.000 Avro ödeyebiliriz’ dediği gelen bilgiler arasında yer alırken, bu futbolcuya Fransa Lig 1. takımlarından Saint-Etienne takımının da talip olduğu öğrenildi. SELİM DENİZALP

İsmi:        Nguimbe Prejuce Nakoulma
Doğum tarihi:    21.04.1987
Doğduğu il:    Ougadougou
Yaş:        26
Boyut:        1,78
Uyruk:          Burkina Faso
Pozisyon:    Forvet – Sağ Kanat
Ayak:        sağ ayak
Piyasa değeri:    1.000.000 €
2.400.000 TL
Oyuncu danışmanı:    Ungeklärt