UEFA Avrupa Ligi 1. Tur rövanş maçında Trabzonspor, Napoli ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Avni Aker'de alınan 4-0'lık yenilgi sonrası San Paolo Stadı'nda oynanan mücadelede temsilcimiz 1-0 mağlup ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Hırvat hakem Ivan Bebek'in düdük çaldığı mücadelede Napoli'nin golünü 19. dakikada Jonathan De Guzman attı.

Bu sonuçla İtalya temsilcisi Napoli UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya adını yazdıran taraf oldu. Napoli'nin rakibi 27 Şubat'ta yapılacak kura çekiminde belli olacak.

YANAL YİNE EKSİK KADRO İLE ÇIKTI

UEFA Avrupa Ligi 2. turu rövanş müsabakasında, İtalya’nın Napoli takımıyla deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, Spor-Toto Süper Lig’de son oynadığı Kasımpaşa maçına göre kadrosunda 3 değişikliğe gitti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli maçında, UEFA'ya isimleri bildirilmeyen Deniz Yılmaz ve Aytaç Kara ile yedek soyundurduğu Kevin Constant’ın yerine Özer Hurmacı, Salih Dursun, Fatih Atik’e ilk 11’de şans verdi.

TRABZONSPOR'A TARAFTAR DESTEĞİ

Trabzon'da oynanan ilk maçı 4-0 kaybetmesine karşın Avrupa, İtalya ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık 300 taraftar, takımlarını yalnız bırakmadı.

Ev sahibi Napoli taraftarları maça fazla ilgi göstermedi. 62 bin kapasiteli San Paolo Stadı’ndaki karşılaşma için 16 bin bilet satıldığı bildirildi.

MAÇ ÖNCESİ OLAYLAR ÇIKTI!

Karşılaşmadan saatlerce önce Napoli kent merkezinin muhtelif yerlerinde iki takım taraftarları arasında olaylar yaşandı.

San Pasquale Meydanı yakınında Trabzonsporluların bulunduğu minivan tipi araca bir motosiklet üzerindeki Napoli taraftarlarının saldırdığı belirtildi. Napoli taraftarlarının araca taş ve şişe fırlattığı, aracın açık olan camından içeri giren bir şişenin, bir taraftarı yaraladığı bildirildi.

Resmi kurumlardan edinilen bilgiye göre, yaralanan taraftarlardan birinin hastanede tedavi gördüğü ve 8 günlük iş göremez raporu aldığı, bir taraftarın ise olay yerinde ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

La Gazzetta dello Sport gazetesi ise maç öncesi muhtelif yerlerde çıkan olaylarda 4 Türk taraftarın yaralandığını yazdı.

Bu arada, karşılaşmayı takip etmek için Napoli’ye gelen Türk gazetecileri taşıyan otobüsün, maçın oynanacağı San Paolo Stadı’na giderken, Napoli taraftarı tarafından taşladığı öğrenildi.

BİZ GOL ARARKEN DE GUZMAN ATTI!

Trabzonspor, ilk maçtaki gol dezavantajını çevirmek için rakip kaleye gitmeye çalıştı ancak 18. dakikada Fatih Atik'in çektiği şut savunmadan dönünce ev sahibi elip hızlı atakta kalemize geldi. Savunma arkasına koşu yapan Callejon'un sa çağrazdan şutunda Hakan Arıkan'dan seken top De Guzman'ın önünde kaldı. Hollandalı oyuncu topu boş kaleye gönderdi.

NAPOLİ TEMPOYU DÜŞÜRDÜ!

Temsilcimiz karşısında golü bulan Napoli, maçın geri kalanında vites küçülttü ve turu kayıpsız geçmek adına değişiklikler yaptı. İlk yarıyı 1-0 önde geçen ev sahibi, ikinci yarıda da aynı oyun anlayışıyla devam etti ve mücadele 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sonuçlandı

MAÇTAN DAKİKALAR: 

Maç Napoli'nin 1-0 üstünlüğü ile bitti. 

78'Trabzonspor'da ise Fatih Atik'in yerine Soner Aydoğdu oyunda.

77'İtalyan ekibinde bir oyuncu değişikliği daha. Jose Callejon'un yerine Marek Hamsik oyunda.

74'Sol kanattan gelişen atağımızda İshak'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

64'Napoli'de oyuncu değişikliği. Gonzalo Higuain'in yerine Duvan Zapata oyunda.

59' Napoli, golü buldu ancak ofsayt. Bu sırada Hakan hakemlerle diyalog halinde olduğu iin hakem uyardı. 

59'Bu arada maçın yardımcı hakemiyle diyaloğa giren Hakan Arıkan sarı kart gördü.

58'Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Callejon'un ceza alanına ortasında top herkesi aştı.

54'Penaltı bekledik ama hakem oyunu devam ettirdi. Ceza alanı içinde topla buluşan Cardozo, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ama hakem oyunu sürdürdü.

50'İtalyan ekibi sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Mertens'in ceza alanına ortasında Hakan topu arka direk yakınlarında yumruklayarak uzaklaştırdı.

45' iKİNCİ YARI BAŞLADI... 

iLK YARI NAPOLİ'NİN 1-0 ÜSTÜNLÜĞÜ İLE BİTTİ




43'Trabzonspor tehlikeli geldi. Cardozo'nun pasında penaltı noktası üzerinde Erkan'ın vuruşu kaleci Cabral'dan döndü. Dönen topu Fatih ağlara gönderdi ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

40' Trabzonspor ilk yarıda gol pozisyonları buldu ancak bir türlü son vuruşlarda etkili olamadı. 

38'Napoli savunmamızı 5'e 3 yakaladı. Callejon'un pası hızlı olunca Higuain çizgiye açılan topu güçlükle kontrol etti. Ortası etkisiz kaldı.

37'Mehmet Ekici'nin sol çizgiden kullandığı serbest vuruşu Cabral son anda kornere gönderdi.

36'San Paolo'da tempo oldukça düşük. Karşılaşma orta saha mücadelesi halinde geçiyor
33'Napoli'de Higuain uzaklardan şutu düşündü. Vuruşunda top dışarı gitti.

32' dakika itibariyle Napoli'nin topla oynamada %54'e %46 üstünlüğü bulunuyor.

30'Napoli kalemize çok tehlikeli geldi. Soldan ceza alanına giren Callejon Hakan ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

30'Napoli kalemize çok tehlikeli geldi. Soldan ceza alanına giren Callejon Hakan ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

29'Mehmet,sol çizgide Erkan'ı kaçırmak istedi ancak pas zayıf.

28'Salih sağ çizgide rakibini iyi geçti ancak top hızlı. Napoli'de Cabral kale vuruşu kullanacak.

26'Napoli sol kanattan serbest vuruş kullanacak.

25'Temcilcimiz Fatih ile gole yaklaştı. Cardozo ceza yayında pası bıraktı. Fatih sol ayağıyla şutu düşündü. Top az farkla dışarı gitti.

24'Trabzonspor'un turu geçmek için 5 gol atması gerek.

21'Napoli yine tehlikeli geldi. De Guzman sol çaprazdan ceza alanına girdi. Çizgiye çekip penaltı noktasındaki Callejon'u gördü. Callejon'n vuruşunda Hakan başarılı.

20'Trabzonspor, santra vuruşuyla karşılaşmaya yeniden başladı.

19'Fatih Atik'in pozisyonu sonrasında uzaklaştırılan top savunma arkasına kaçan De Guzman'a Higuain'e gitti. Arkantinli'nin sağdan vuruşunda Hakan Arıkan'dan seken top De Guzman'ın önünde kaldı. De Guzman da topu boş kaleye gönderdi

20'Trabzonspor, santra vuruşuyla karşılaşmaya yeniden başladı.

19'Fatih Atik'in pozisyonu sonrasında uzaklaştırılan top savunma arkasına kaçan De Guzman'a Higuain'e gitti. Arkantinli'nin sağdan vuruşunda Hakan Arıkan'dan seken top De Guzman'ın önünde kaldı. De Guzman da topu boş kaleye gönderdi

19' Napoli 1-0 öne geçti. 

18'Trabzonspor, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Mehmet'in kullandığı atış ceza alanında karambol oluşturdu. Fatih'in vuruşunda top savunmaya çarptı.

17'Ev sahibi Higuain ile tehlikeli geldi. Savunma arkasına atılan topla sağ çaprazdan ceza alanına giren Arjantinli yıldız vuruşunu yapmak istedi ancak Aykut son anda dokundu. Devamında savunmamız müdahale etti.

16'Callejon'un kullandığı kornerde Aykut Demir kafayı vurdu ve topu uzaklaştırdı.

14' Napoli kalecisinin kale vuruşu, kısa düştü. Topu alan Özer, uzaktan vurdu farkla dışarı çıktı. 

14' Trabzonspor'da Mehmet'in uzaktan vuruşu farklı şekilde dışarı çıktı. 

11'Erken orta alanda hızlı çıkmak istedi ancak Napoli'de Mesto topu aldı.

10'Napoli Mertens ile tehlikeli geldi. Higuain'in pasında soldan ceza alanına giren genç oyuncu Aykut'u geçip dar açıdan kaleyi düşündü. Top dışarıya gitti.

9'İki takım da maça kontrollü başladı. Uzun toplar daha çok tercih ediliyor

8'Ev sahibi Callejon ile sağdan geldi. Ceza alanına çaprazdan giren genç yıldız geriye doğru çıkardı ancak o bölgede takım arkadaşlarından kimse yok. Top Trabzonspor'da kaldı.

7'Erkan Zengin soldan ceza alanındaki Cardozo'yu düşündü. Napoli'de Britos topu kafayla uzaklaştırdı.

6'Temsilcimiz sağ kanattan geldi. Mehmet Ekici'nin ortasında Napoli savunması başarılı

4'İlk dakikalar itibriyle Trabzonspor'da plan Oscar Cardozo'ya doldurulan uzun toplar

3'Napoli ilk atağında sol kanattan Mertens ile gelmek istedi. Top hızlı. Hakan Arıkan kale vuruşuyla oyunu hareketlendirecek.

1' Maç başladı.. 

M.Ö. Trabzonspor bu maçta yine 18 kişiyi dolduramadı. Bordo-Mavililer 17 kişi ile mücadele edecek. 

M.Ö. Seramoni yapıldı. Her iki takım da bir birlerine başarılar diledi. 

M.Ö. Her iki takım sahaya çıktı. 

M.Ö. Takımlar sahaya çıkıyor... 

HER İKİ TAKIMIN 11'LERİ: 

Napoli: Rafael; Mesto, Henrique, Britos, Ghoulam; Inler, Jorginho; Callejon, De Guzman, Mertens; Higuain

Trabzonspor: Hakan, Bosingwa, Aykut, Medjani, Salih, İshak, Mehmet, Özer, Fatih, Erkan, Cardozo