Trabzonspor'un devre arasında İngiltere Championship takımlarından Stoke City'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Senegalli Badou Ndiaye ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Sezon sonunda takımdan ayrılması beklenen yıldız futbolcu menajeri aracılığı ile Trabzonspor yönetimi ile görüştü. İşte son gelişmeler...

Süper Lig'e verilen araya lider giren Trabzonspor, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşıp gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermek istiyor.

Bu nedenle gelecek sezon için kadro çalışmalarına hız veren bordo-mavililerde geleceği en çok merak edilen isimlerden biri de 6 aylık kiralanan Badou Ndiaye'ydi.

YÖNETİMLE GÖRÜŞTÜ

Trabzonspor'un devre arasında Stoke City'den satın alma opsiyonu ile 6 aylığına kiraladığı Badou Ndiaye, bordo-mavili takımı sevdi.

Orta sahaya dinamizm getiren ve mücadeleci futboluyla taraftarın da sevgisini kazanan Senegalli oyuncunun, menajeri aracılığıyla yönetimle görüşerek gelecek sezon da takımda kalma isteğini dile getirdiği belirtildi.

Badou Ndiaye'nin bu talebi, Karadeniz ekibinde memnuniyetle karşılandı.

MALİYETİ 8 MİLYON EURO

Ancak tecrübeli ön liberonun yüksek maliyeti düşündürüyor. Bonuslarla birlikte 8 milyon euro'ya yaklaşan satın alma opsiyonu bulunan Ndiaye'ye yönetimin, "Kulübünle görüşerek bonservis rakamını aşağı çekersen devreye girebiliriz" mesajı verdiği öğrenildi. Bordo-mavililer, 6 aylık kiralama için Stoke'a 150 bin pound ödemiş, 29 yaşındaki oyuncuya da 1 milyon euro verilmişti.

Badou'nun Stoke City ile 2 yıl daha sözleşmesi var. Championship'te yer alan İngiliz ekibi, yüksek maliyeti nedeniyle oyuncuyu kadrosunda düşünmüyor.

Ndiaye, Trabzonspor'da 4'ü kupada olmak üzere 13 maçta forma giyerken, 1 gol + 2 asist ile toplamda 3 gole katkıda bulundu.