Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iyi gitmeyen haftalarda yaptığı taktik savaşına yine başladı. 1-1 biten Eskişehirspor karşılaşması sonrası mücadelenin hakemi Fırat Aydınus'a ateş püsküren, Kocaman, komik bir de iddiada bulunarak sanki Fenerbahçe'ye ceza verilmiş de " 3 Temmuz'dan beri cezamız bitmedi " şeklinde bir söylemde bulundu.

Kocaman'ın acındırma edebiyatı ile başladığı ve isyan edebiyatı ile son verdiği konuşmasında tiyatro sanatçılarını kıskandıracak bir şekilde rol yaparken, önceki yıllarda iyi gitmeyen haftalarda uyguladığı politikayı yine sahnaye koydu.
Hakemleri baskı altına almak için bilindiği gibi Trabzonspor'un Şampiyonluğunun çalındığı 2010-2011 sezonunda da Trabzonspor'a verilen penaltıları kastetederek, "Bu penaltılar irdelenmeli" şeklinde komik bir açıklama yapmıştı.

Dün Eskişehir maçının ardından toplantı yapan ve Kırmızı kartı değerlendirmesi istenen Kocaman, "3 Temmuz'dan beri Fenerbahçe'nin cezası bitmedi, devam ediyor. Bazıları da bunu görev addediyor. Sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Bu cezayı kim verdiyse bitsin artık, yeter! Haftalardır içimize atıyoruz ama bardak taştı artık. Orada maçı bırakıp gidecektim; Fenerbahçe hep eziliyor" dedi.

Aslında bu noktada "Fenerbahçe'nin cezası bitmedi" diyen Kocaman'a,

1-Federasyon tarafından kupa alınıp gerçek sahibi Trabzonspor'a mı verildi?
2-Şike'den dolayı küme düşmesi gereken Fenerbahçe, küme mi düşürüldü?
3-En az 2 yıl men edilmeniz gereken Avrupa Liglerinde bu sezon neden mücadele ediyorsunuz?
4-Bir takımın bir şehrin kaderi ile oynamak nasıl bir duygu?
...
Hem suçlu, hemde güçlü mantığı ile hareket eden Kocaman'a aslında bu sorular daha da çoğaltılarak sorulur, ancak Kocaman'ın cevaplamayacağı zaten kesin birşey..