Önceki gün Trabzonspor kulüp olarak tahkime bu savunmasını verdi.

15 sayfa tutan savunmasında Trabzonspor tahkim kurulunun dana önce açıkladığı rapor doğrultusunda savunmasını temellendirdi. Trabzonspor’un bu savunmasını Av Nusret Yılmaz’ın başında olduğu bir hukukçu grubu hazırladı.

3 YÖNETİCİDEN DİSİPLİ KURULU SAVUNMA İSTEDİ

Bu arada, disiplin kurulu da üç yöneticiden savunma istedi. Bu savunmayı da disiplin kurulu şike iddianamesinde adı geçenlerin olduğunu gerekçe göstererek istedi.

Başkan Sadri Şener, Genel Sekreter Hasan Yener ile yönetici Recep Denizeri’nin de savunmaları TFF disiplin kuruluna gönderildi..

TAPELERDEKİ KONUŞMALER ŞİFRE SAYILDI

Bu arada şike iddianamesinde Trabzonsporlu yöneticilerinin birbirleri ile yaptıkları konuşmalardaki bazı ifadeler şike operasyonu çerçevesinde “Şifre” olarak değerlendirildi.Bu çerçevede özel yetkili savcılığın Trabzonsporlu Futbolcular Derneği ile Trabzonspor M.Ali Yılmaz tesislerinde “Ortam “dinlemesi yaptıkları da öğrenildi. Ancak daha sonra bu ortam dinlemesinden de vaz geçildi.

Trabzonsporlu yöneticilerden Nevzat Şakar ile Recep Denizeri’nin A.Aker stanının onarımı ile ilgili olarak inşaata gerekli demirler için çap ebat ve ağırlık konusunda yaptıkları konuşmalar “Şifre” olarak görüldü. Demir çapları ağırlığı ve uzunlukları hakkında konuşan iki yöneticiye sorgularında “Demirin” şifreli konuşma olup olmadığı da soruldu. Kamuoyunun bildiği bir gelişme de Denizeri’nin “Balıkçılık” yapması nedeni ile telefon konuşmalarından “Balıktan” söz etmesini de savcılık soruşturmasında şifre olarak değerlendirilmişti.

Bu arada Hasan Yener ile Teknik Direktör Şenol Güneş arasında takımın doktoru Hakan Ayaz odaklı telefon konuşmasında da, "Doktorun durumu nasıl, doktordan memnun musun?" şeklindeki ifadeleri de savcılık şifreli konuşma olarak gördü Yener’in ifadesini bunun için aldı.

KAYNAK: