Fenerbahçe eski yöneticisi ve spor yorumcusu Ömer Çavuşoğlu, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ve Gol programında Trabzonspor başkanı Sadri Şener ve yöneticisi Nevzat Şakar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Programda yazdırdığı dilekçeyi okuyan Çavuşoğlu, yarın sabah itibariyle avukatları aracılığı ile Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunacağını ifade etti. Çavuşoğlu, Sadri Şener ve Nevzat Şakar'ın şişirme maliyetlerle Spor Toto kurumundan fazla para alarak kamuyu zarara uğrattığını öne sürerek nitelikli dolandırıcılık suçlanamasında bulundu.

Şener ve Şakar için nitelikli dolandırıcılık suçundan dolayı kamu davası açılmasını talep eden Çavuşoğlu, şüphelilerin Spot Toto kurumundan stad tadilatı için normal maliyetin 6 katı üzerinde maliyet çıkararak kamuyu zarara uğrattığını öne sürdü. Spor Toto kurumunun sporun gelişimi için ayırmış olduğu ödenekten Sadri Şener ve Nevzat Şakar'ın şişirme maliyetlerle ödenek aldığını iddia eden Çavuşoğlu, bu isimlerin tadilattan artan parayı nasıl kullandığının bilinmediğini söyledi.

Artan paranın kimler tarafından nasıl ve ne için kullanıldığı tespit edildiğinde yeni suçların da oluşabileceğini dile getiren Çavuşoğlu, Şener ve Şakar'ın tapelerinde tarafların Spor Toto teşkilatından stad tadilatı için 6 milyon alacakları ancak tadilatın 1 milyona tamamlanacağının açıkça yer aldığını öne sürdü.

Ömer Çavuşoğlu, bahsettiği tapelerin ilk olarak savcılar tarafından avukatlara verilen belgelerde bulunduğunu ancak savcılığın bu kayıtları son tapelerden çıkardığını da iddia etti. Çavuşoğlu, taperlerin bilinçli olarak sonradan kayıtlardan çıkarıldığını file getirdi.

Öte yandan Trabzonspor Yönetimi de, Ömer Çavuşoğlu hakkında, Trabzonspor'u kastederek kullandığı 'Pontusspor' ve benzer ifadeler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.