Bordo-mavililer Konya’daki ilk maça turistik geziye gider gibi gitti! Rıza Hocaya göre rakip sanki Süper Lig ekibi Konyaspor değil de bölgesel amatör lig temsilcisi Konya Ereğlispor’du!.. 

Daha önceki yazılarımda da Bordo-Mavili ekip için bu sezon Türkiye Kupasını kazanmanın önemine dikkat çekmiştim. Son sekiz yıldır müzesine gazoz kupası dahi götüremeyen Karadeniz ekibi, bu başarısızlığa rahatlıkla son verebilirdi. Lakin takımın üzerindeki isteksizliğe Rıza Çalımbay’ın anlam veremediğimiz hamleleri de eklenince elenen yine Trabzonspor oldu. 

Şampiyonluk ihtimali bulunmayan Trabzonspor Avrupa arenasında yer bulmak ve üzerindeki ölü toprağını kaldırmak için kupaya bu kadar muhtaçken Onur ile Burak’ı Konya deplasmanına götürmemek, kampa geç katıldığı için haklı olarak ‘saygısızlık yapmakla itham ettiği’ Esteban’ı rövanş maçında da kaleye koymak Rıza Hoca tarafından kolay açıklanabilecek bir durum değil.

Trabzonspor’un, zirve ile azalan puan farkına bakarak şampiyonluk hesapları yapan hayalperest taraftarları da var ama Bordo-Mavililer için bu sezon tek gerçekçi hedef Türkiye Kupasını kazanmaktı. Çalımbay bu hedefe odaklanamadı? 

Karadeniz ekibi rahatlıkla zirveye oynayacak bir kadro yapısına sahip olmakla birlikte takımdaki motivasyon eksikliği artarak devam ediyor. Camia artık başarıya yeteri kadar istek duymuyor. Takımın ideal 11’i sürekli değişiyor. Tüm bunlar yönetim ve teknik heyetin hanesine koca birer eksi olarak yazılıyor. 

Futbolda başarının ancak istikrar ile elde edilebileceğini düşünenlerdenim. Bu nedenle gönderilmesinden bir hafta önce ‘Ersun Yanal gitsin diyen futbol cahilidir’ ifadesini bile kullanan biriyim. Aynı şekilde Rıza Hocanın da uzun vadeli görev alması gerektiğini savunuyorum. Lakin Çalımbay’da da Yanal-vari bir ruhsuzluk görüyorum. İsteksiz haller, gülmeyen yüzler bu takıma bir şey kazandırmıyor. 

Trabzonspor’da artık kimsenin kredisi kalmadı! Sezon sonunda oluşacak sıralamada Bordo-Mavili ekip üst noktalarda olamazsa görevde ne yönetim kalacaktır ne de Hoca! ‘O gidecektir-bu gidecektir’, giden keyfine bakacaktır ve kaybeden yine Trabzonspor olacaktır. Gidecekler kalmak ve başarmak, tarihe adlarını altın harflerle yazdırmak istiyorsa, bizahmet artık mantıklı olsunlar!.