Şakar, kadrolarına teknik heyetin raporu doğrultusunda Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin, Bucaspor'dan Emre Güral ve İngiltere'nin Liechester City Kulübü'nden Souleymane Bamba'yı kattıklarını anımsattı.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şakar, "Transferde şu kadar oyuncu alacağız diye bir sayımız yok. Biz kulübün bütçesine göre hareket edeceğiz. Şova yönelik değil, takıma katkı sağlayacak transferler yapacağız. Kaliteli takıma katkı sağlayacak oyuncular alacağız. Yıldız derken neye göre yıldız- Bizim için önemli olan futbolcunun takıma faydasıdır. Kulübün ekonomisi doğrultusunda çok dikkatli hareket etmek durumundayız" dedi.

Eskişehirsporlu Alper Potuk'un transferi konusunda yeni bir gelişmenin olmadığını belirten Şakar, "10 gün önce Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ile görüşmüştük. Bonservis bedeli için 5 milyon avro istemişlerdi ve görüşme kesilmişti. Yeni bir gelişme olmadı" diye konuştu.

Şakar, Sivasspor ile sözleşmesi sona eren Eneramonu'nun sürekli basında Trabzonspor'a transfer olacağı şeklinde haberlerin çıkmasına ilişkin olarak ise

"Biz bu futbolcu konusunda herhangi bir görüşme yapmadık. Menajeriyle dahi bir görüşmemiz olmadı" ifadelerini kullandı.

-Burak'ın durumu-

Şakar, daha önce takımdan ayrılıp Avrupa Kulüpleri'nden kendisine gelecek teklifleri değerlendirmek istediğin söyleyen Burak konusunda hiçbir kulübün kendileriyle şu ana dek temasa geçmediğini kaydetti.

Burak'a "Takımdan ayrılırsan üzülürüz. Seni kadromuzda yine görmek istiyoruz" dediklerini ifade eden Şakar, "Ancak sözleşmesinde 5 milyon avro bedeli ödenmesi halinde serbest kalır maddesi var. Bir kulüp ödemesi halinde serbest kalır. Ancak şu ana dek böyle bir kulüp bizimle temasa geçmedi veya bu parayı yatırmadı" diye konuştu.

-"Yabancı sayısının azaltılması"

Spor Toto Süper Lig'de yabancı futbolcu sayısı 2013-2014 sezonundan itibaren kademeli olarak azalması kararını değerlendiren Şakar, "Türkiye'de böyle bir düzenleme yapılmalıydı. Bütün kulüpler yabancı tranfserinde dikkat etmeli, daha ölçülü olmalı. Biz de yabancı sayımızı azaltacağız. Bazı yabancı oyuncularımıza teklif gelmesi halinde bunu değerlendireceğiz. Menajerler aracılığıyla gelen teklifler var. Bunları değerlendireceğiz" dedi.

Burak Yılmaz ile ilgili açıklamalar 2.sayfada....


"HİÇ BİR KULÜP BİZLE TEMASA GEÇMEDİ"

Asbaşkan Nevzat Şakar, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın çarşamba günü, "Burak'ın transferi için Trabzonspor'u ikna etmek gerek. Trabzon'dan ılımlı yaklaşım görürsek düşünebiliriz" sözlerini değerlendirdi. Galatasaray da dahil olmak üzere hiç bir kulübün Burak konusunda kendileriyle temasa geçmediğini vurgulayan Asbaşkan Nevzat Şakar, şunları söyledi:

"GALATASARAY'IN BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINI SANMIYORUM"

"Zaten Burak'ın sözleşmesindeki maddeyi biliyorsunuz. Ama Galatasaray'ın böyle bir şey yapacağını, böyle bir tutum izleyeceğini sanmıyorum. Kulüp olarak Burak'ın gitmesini zaten istemiyoruz. Burak bize, (Avrupa kulüplerinden gelen teklifleri değerlendirmek istiyorum) dedi. Kendisiyle yaptığımız görüşmede de takımdan ayrılmasını istemediğimizi, ayrılırsa üzüleceğimizi söyledik. Sonuç olarak bugüne kadar ne kimse Burak için bizimle temasa geçti, ne de sözleşmesinde belirtilen tutarı kulübe yatırdı. Bu nedenle beklemedeyiz."

"YURT DIŞI YURT İÇİ AYRIMI YOK"

Asbaşkan Nevzat Şakar, bu arada Burak'ın sözleşmesinde bulunan, "5 milyon euro bonservis bedeli ödenirse gidebilir" maddesinde yurtiçi veya yurtdışı diye bir ayrım bulunmadığını da belirtti.

ALPER POTUK BEKLEMEDE

Eskişehirsporlu Alper Potuk'un transferinde önemli bir gelişme olmadığını açıklayan Asbaşkan Şakar, "Haziran ayı başında yaptığımız görüşmede Eskişehirspor'un 5 milyon euro bonservis istemesi nedeniyle görüşmeyi rafa kaldırmıştık. Şu ana kadar da bu konuda herhangi bir ilerleme olmadı" dedi.

GENÇ OYUNCULAR SEÇİLECEK

Trabzonspor'un Çocuk ve Gençlik Geliştirme Merkezi oyuncu seçme tarihleri belli oldu. Seçmelere katılacak sporcuların 18 Haziran–23 Haziran tarihleri arasında başvuru yapmaları gerektiği bildirildi. Başvuru şartları ve formu da Trazonspor'un internet sitesinden yayınlandı.