61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, Bordo-Mavililerin son durumu ile ilgili bilgiler verdi. Aydın, Trabzonspor’un öncelikli hedefinin sağ bek olduğunu kaydetti. Aydın, yapılan transferlerle ilgili, “Kağıt üzerinde başarılı götürdüğümüz söylenebilir. Ama takım sahaya çıktığında ne kadar başarılı olduğumuzu göreceğiz. Scout ekibimiz 11 kişi. Dünyanın her tarafında maç izliyorlar. Bu kadar kişi arasında veri tabanı oluşturmak ve hedef oyuncuları belirledikten sonra onlara yöneldik.

Başta transfer edebileceğimiz oyuncuların üzerinde oyunculara gittik. Orada beklediğimizden daha zorlandık. O zaman alternatif liste ile devam ettik. Ama Castillo ve Onazi en baştan beri A listesinde ki oyunculardı. 7 tane yabancı oyuncu ile anlaştık. Devre arasında Muhammet ve Güray gelmişti. Son ana kadar devam edeceğiz. Şuan da açık görünen Sağ kanat görünüyor. Orada Zeki var elimizde. Öncelikle orası olacak. Aynı bölge için bir çok oyuncu için aynı anda görüşülüp karar veriliyor” dedi.

Transferde N’doye’nin de satılabileceğini kaydeden Aydın, “Sağ bek ve Sağ açık alıp kapatmak hedefindeyiz. Öncelikli hedefimiz Sağ bek. N’doye’nin durumuna bağlı. Bir de Ramil gibi genç kendi ülkesinin milli takımında oynayan genç oyuncuların peşindeyiz. İlk hedef sağ bek. Bir sağ bek transferimiz kesin olacak. Bir de bunun üzerine genç oyuncuları alırsak Trabzonspor transferi kapatır. Takım çok yeni. Oyuncuların bir birine adapte olması için mümkün olduğunca erken bir araya gelmesi gerekiyordu. Bunun farkındaydık. Hem Trabzonspor hem de Türkiye’nin içinde olduğu biraz nahoş durumlardan dolayı beklediğimizden biraz daha uzun sürdü.  

Ancak onda N’doye’nin kalıp kalmayacağı durumuyla ilgili ayrılabilir.  N’doye iyi bir oyuncu. Sadri başkanın zamanında da almak istedik. N’doye çok ciddi beklenti ile alındı. Çocuk bunu karşılayamadı. Potansiyeli var. Onu sahaya yansıtabilirse çok iyi ama çok pahalı bizim için. Şuana kadar iyi. Bizim ilk beklentimiz yolları ayırmak. Çünkü çok pahalı bir oyuncu. Sırf sağ bek için 4 tane oyuncu adayımız var. Önümüzde ki hafta transferin biteceğini düşünüyorum.  Önümüzde göreceğiz bakalım neler olacak” diye konuştu.