"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 16. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.
Mahkemede önce Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ifade verdi. Ardından mahkemeye verilen aradan sonra Sadri Şener'in ifadesine geçildi. Sadri Şener ile Aziz Yıldırım arasındaki diyaloglar dikkat çekti. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ifadesi sırasında ise gergin anlar yaşandı.

ŞAKAR'IN SÖZLERİ AZİZ YILDIRIM'I SİNİRLENDİRDİ

Yıldırım, Nevzat Şakar'a "6.5 trilyon Ankara'dan gelen para şike ve teşvikte kullanıldı mı?" diye sordu. Şakar, "Hayır" yanıtını verdi. Yıldırım "Onu nasıl kapattınız" diye sorusuna devam edince Şakar da "Aziz Bey merak ediyorsa bütün faturaları göndeririz" diye cevap verdi. İşte bu cevaba sinirlenen ve ses tonu değişen Yıldırım, "Bana değil mahkemeye gönder." diye sert bir çıkış yaptı.

Salonda sinirler gerildi

Şike davasının bugünkü duruşmasında sıra Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın ifadesinin ardından ara verildi.

ŞAKAR'DAN YILDIRIM'A: "SANA MI SORACAĞIZ"

Şakar'ın ifadesinin sürdüğü sıralarda taraflar arasında gergin anlar yaşandı. Aziz Yıldırım'ın, "Antalya'ya niye gittiniz?" demesi üzerine ifade veren Şakar, "Antalya'ya giderken sana mı soracağız. Gezmeye gittiler. Tuncay Bey bizim genel müdürümüz ve Antalya'ya gitti" dedi. Şakar'ın bu sözleri, salondaki Fenerbahçelilerin sert tepkisine neden oldu. Bu tepki üzerine Mahkeme Başkanı, "Böyle tepki vermeyin. Çıkartırım salondan herkesi" diye uyardı.
Yıldırım'ın bir avukatının, "Başbakan ile ilgili görüşmeler var iddianamede" diye söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Bu konu dava ile ilgili değil" dedi.

ŞAKAR'IN SES KAYDI DİNLETİLDİ

Daha sonra Şakar'ın telefon tapelerindeki bazı bölümlere itiraz ederek, "Öyle değil" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, Şakar'ın telefon ses kaydını salona dinletti.

MAHKEME BAŞKANI VE AVUKAT TARTIŞTI

Daha sonra Şakar'a soru sormak isteyen avukat Ali Rıza Dizdar ile Mahkeme Başkanı tartıştı. Mahkemede usüle ilişkin açıklama yapmak isteyen Dizdar, Mahkeme Başkanı'nın engellemesi üzerine, "Benim konuşmamı çapraz sorguda engelleyemezsiniz. Siz çapraz sorguda müdahale edemezsiniz" dedi. Mahkeme Başkanı ise, "Ben izin verirsem öyle konuşursunuz" demesi üzerine, avukat Dizdar "Hayır" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Ben çıkayım dışarı. Bakın nasıl idare edeceksiniz bu salonu?" diye sorması üzerine avukat Dizdar. "Ben çok iyi idare ederim" dedi.

Avukatın, 'Biz dışarı çıkarız o zaman' demesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Çıkarsanız çıkın. Hava alırız biraz. Çıkan hakkında da gerekli işlemi yaparız" diye cevap verdi.

YILDIRIM'DAN TRABZONSPOR-FENERBAHÇE MAÇI SORUSU

Aziz Yıldırım'ın, "2010 yılında son maçı sizle oynadık ve şampiyonluğu kaybettik" dedi. Bunun üzerine Şakar, "Yönetici değildim o zaman" diye konuştu. Yıldırım'ın, "Fenerbahçe kulübünden kimse gelip sizin takımdan kimseye ricada bulundu mu?" demesi üzerine, "Ben o zaman yönetici değildim" diye konuştu. Bu diyalogların ardından Mahkeme Başkanı, Şakar'ı "Elinizi cebinizden çıkarın" diye uyardı. Şakar'ın ifadesi tamamlandı. Duruşmaya ikinci kez ara verildi.

TOPUK YAYLASI LAFI KIZDIRDI

Yıldırım, Şakar ile ilgili tapeleri okurken, Şakar itiraz etti ve yanlış okuduğunu söyledi. Yıldırım, söz konusu tapeyi Şakar'a uzattı ve "Al oku yazıyor" dedi. Biz ezberledik" dedi. Şakar, "Buradaki konuşması mecazi manada söylenen sözler" dedi. Bu sözlere salondakiler güldü ve Yıldırım, "Eeee" demesi üzerine Şakar, "Siz de Topuk Yaylası'nın hesabını verirsiniz" diye konuştu. Şakar'ın bu sözü Yıldırım ve salondaki Fenerbahçeli avukatların tepkisini çekti.