Fanatik Gazetesi yazarı Olcay Çakır ''Final Provası'' başlıklı yazısında Trabzonspor'da Newton'un adını tarihe yazdırabileceğini belirtti.

İşte Olcay Çakır'ın yazısının tamamı...

Bir tarafta mutlak kazanmak durumunda olan Kayserispor takımı, diğer tarafta ise kaçan şampiyonluk sonrası lig ikinciliğini de zora sokan ve bu hakkı kaybetmemek durumunda olan bir Trabzonspor... Neresinden bakarsanız bakın lig sonu olmasına rağmen hayati anlamı olan bir karşılaşma bekliyor bizi. Zor, mücadeleci ve de özellikle kulakların başka stadyumlarda olabileceği bir konsantrasyon, bir motivasyon karşılaşması olacak... Kayserispor’un pandemi sürecinde oynadığı maçlarda umudunu her daim diri tutabilecek oyunlar oynadığına tanıklık ettik. Dar kadrosu ve hatta buna haftalık eksiklerin de eklendiği dönemlerde dahi ligde kalma adına verdikleri mücadele hakikaten büyük takdir topladı. Diğer tarafta ise pandemi sürecinde herkesin şampiyonluk favorisi iken bir anda geri düşen bir Trabzonspor var ve bu geri gidiş şimdi lig ikinciliğini de zora sokmuş gözüküyor. Taraftarlarına kupa finalinde kupayı, lig sonunda ise en azından Şampiyonlar Ligi eleme hakkına dair bileti hediye etmek gibi sorumlulukları var.

Bakalım neler değişecek?

Hüseyin Çimşir’in bırakışı ve Eddie Newton’un birinci sorumlu durumuna gelişi sonrası oyun, oyuncu tercihleri konusunda nasıl bir değişimin yaşanacağı merak konusu. Radikal hamleler gelir mi mesela... Benim görüşüm gelmeyeceği yönünde. Uzunca süredir en büyük sorunu olan ‘öne geçtiği maçlarda maç-puan kaybetme sendromu’ Trabzonspor’u şampiyonluk gibi en büyük hedefinden etti. Öyle maçlar oldu ki, teknik adam hamlelerini konuşuyor olduk, hamle hatalarını ön plana çıkardık. Ancak, öyle maçlarda oyuncuların da teknik adam müdahalesi olmaksızın ‘kazanmaları gereken’ maçları müdahalesiz de kazanmaları gerekmez miydi?

Kısa mesaj

Tıpkı yer çekimini bulan Isaac Newton’un kendini insanlık tarihine yazdırışı gibi, Eddie Newton da Trabzonspor’u “yere çekenin” ne olduğuna dair tespit ve doğru tedavisi ile kendisini Trabzonspor’un tarihine yazdırabilir... İki maç da iki maçtır... Kimbilir? 

(Fanatik)