Zuniga'nın sakatladığı Neymar, düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı ve şu ifadeleri kullandı;
" Eğer darbe 2 santimetre aşağıya gelseydi, felç olup tekerlekli sandalyeye mahkum kalabilirdim. Çok kötü bir hafta geçirdim. Bundan daha kötüsünü hayal bile edemezdim. Benim için büyük bir tecrübe oldu. Tanrı böyle bir şeyin olmasına izin veriyorsa bunun bir nedeni vardır” "

" Bu müdahalenin oyun kuralları içinde olduğunu kabul etmiyorum. Futbol oynayan herkes de benim gibi düşünüyor. Kendimi savunamayacağım bir anda, arkamdan yapılan bir müdahaleydi. Zaten Zuniga da beni ertesi gün aradı ve özür diledi. Takım arkadaşlarıma yeniden kavuştuğum için mutluyum. Kötü bir durumda olduğumuzu kabul ediyorum. Ancak kendimizi taraftarımıza affettirme fırsatı bulduğumuz için mutluyum. Hollanda karşısında bunu gerçekleştirmek için sahaya çıkacağız”"
UMARIM MESSİ İNTİKAMIMIZI ALIR 
Üçüncülük maçı öncesi Seleçao'nun kampına moral vermek için katılan Neymar, kupa finalinde Arjantin'i destekleyeceğini açıkladı. Arjantin ve Almanya her iki ekibin de kupaya hak ederek ulaştıklarını ve her iki ekibe de başarılar dilediğini söyleyen Neymar, "Ancak umarım Messi ve Mascherano Almanlardan bizim intikamımızı alırlar" dedi.