61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor kendi sahasında konuk ettiği Adana Demirspor'u Nwakaeme ve Marek Hamsik'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Namağlup liderliğini sürdüren Trabzonspor puanını 39'a yükseltti.

TRT Spor ekranlarında Trabzonspor ile Adana Demirspor arasında oynanan karşılaşmayı yorumlayan Nihat Kahveci dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

‘’NWAKAEME, RONALDİNHO GİBİ…’’

Trabzonspor’da Nwakaeme’nin sezon başından itibaren şampiyonluğa odaklandığını belirten Nihat Kahveci, ‘’Öyle bir Nwakaeme var ki gerçekten şampiyonluk istiyor. Sezon başında Riva’da yapılan hazırlık maçlarından bugüne kadar ‘Ben şampiyonluk istiyorum’ diyen bir Nwakaeme var. Onu izlerken maç bitsin istemiyorum. Genç olsaydı onu tutamazdık. İngiltere, İspanya onu izliyordur. Gerçekten Ronaldinho gibi. Abdullah Avcı onu oyundan çıkarmıyor çünkü kötü oynasa bile her an bir şey yapabileceğini biliyor. Bu çok önemli bir şey.’’ ifadelerini kullandı.

‘’MAREK HAMSİK KOŞARSA…’’

Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Marek Hamsik’in takımdaki rolüne dikkat çeken Nihat Kahveci, ‘’Marek Hamsik için söyleyecek bir şey yok. Maradona’nın yanına ismini yazdırdı fakat geçmişini bir kenara bırakarak sanki ilk veya son maçıymış gibi mücadele ediyor. Nwakaeme’nin verdiği pasta topu kontrol edişi ve gol vuruşu bunu gösterdi. Marek Hamsik koşarsa herkes koşar. Her maç koşuyor. Hamsik gerçekten büyük bir örnek’’ ifadelerini kulandı.

‘’TÜRKİYE’NİN BELKİ EN İYİ SAĞ BEKİ’’

Trabzonspor’da Bruno Peres’in sakatlığı sonrası sağ bek bölgesinde formayı alan Dorukhan’ın yükselen performansını belirten Nihat Kahveci, ‘’Dorukhan, Eskişehir’deki orta saha performansı sonrası bugün sağ bekte inanılmaz oynuyor. Orta saha olarak bildiğiniz Dorukhan, belki de Türkiye’nin en formda sağ bek performansını gösteriyor.’’ açıklamasını yaptı.

‘’UĞURCAN ÇAKIR’A BUFFON DİYORUM’’

Uğurcan Çakır’ın Süper Lig üzerinde bir kaleci olduğuna dikkat çeken Nihat Kahveci, ‘’Uğurcan Çakır yani Buffon yine yerinde kurtarışlar yaptı. Ona Buffon dediğim için bazıları bana kızıyor. Her kaleci gol yer. Buffon gol yemedi mi? Uğurcan Çakır inanılmaz bir kaleci. Gerçekten helal olsun’’ ifadelerini kullandı.