Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklama ertelenen BTC Türk Malatyaspor - Trabzonspor mücadesinin ertelenme nedenini açıkladı.

"Erteleme kararını yönetim kurulu verdi"

Federasyon olarak maç ertelemek için herhangi bir kulüpten talepte bulunmaya gerek duymadık. Tüm maçları ertelerken Malatya'da neden maç oynatalım? Allah korusun bir maç oynatsak artçı olsa, üzücü olaylar yaşansa hesabını nasıl veririz? Malatya'da deprem varken, artçı sarsıntılar varken neden maç oynatalım. Bu maçın ertelenmesiyle ilgili kararı biz yönetim kurulumuzla verdik. Artı stadın tespit çalışmaları yapılmamışken burada nasıl maç oynatalım. O günlerde yapılan erteleme kararıyla alakalı yapılan açıklamalar beni ve arkadaşlarımı derinden üzmüştür.

Konuyla ilgili gelen soruya Özdemir, "Malatya konusunda arkadaşlarınızdan kulüplerden sorumlu bir yönetim kurulu arkadaşımız o görüşmeleri yaptı. Doğrudur. Ama Malatyaspor Başkanının neden o maçı oynamak istediğini bende merak ediyorum. Stada ambulans dahi yollayamazdık. Çünkü o gün maça stada gidecek ambulans dahi yoktu. Çünkü bütün şehir ambulansları orada yaralı taşımakta, enkaz altında insan çıkarmakla meşgul. Ama arkadaşımız anlamadı ısrarda bulundu.
bir kulüp hiç ilgili olmamasına rağmen maalesef bu konuya eğildi. Bu maçı erteliyorlar, göreceksiniz o maçta sarı kart cezalısı arkadaşı affedecekler. Ve bir hafta sonra ki maçta oynayacak dediler. Kulüp müraat etti tahkime reddoldu. O futbolcu o maçta oynamadı. Bazı şeylerin altında bazı kötü niyetleri aramayı doğru bulmuyorum. İnsanların kulüp başkanlarının yöneticilerinin kendi teknik direktörleri, takımlarıyla ilgileneceğine kendi takımlarını, kendi kamuoylarını bu şekilde yönlendirmelerini doğru bulmuyorum" dedi. 

Özdemir, Malatya Başkanı Adil Gevrek'in açıklamalarına ise, "Maçı ertelenmesi belli olduktan sonra Malatyaspor ertesi sabah bütün takımla birlikte neden Antalya’ya gitti? Niye kalmadı Malatya’da. O kulüp başkanını arının niye takımın tamamını aldın Antalya’ya götürdün. Lütfen Adil Gevrek’e sorun. Çok güvenli ortamsa kendi futbolcuları mı gitmek istedi, onlar mı götürdü?" diye konuştu.