NİHAT ÖZDEMİR, YABANCI SINIRINI AÇIKLADI
Fotomaç Gazetesi yazarı Levent Tüzemen, Türk futbolu ve Galatasaray'ın gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Tüzemen, "Cuma günü Federasyon Başkanı Nihat Özdemir ile bir görüşme yaptım. Yabancı konusunda söyleşimizde Nihat başkan, gönlündeki tercihi bana açıkladı" dedi.

6"YABANCI SAYISI, YAP-BOZ OLDU"
Yabancı kontenjanı doğru buluyor musunuz?
Türkiye olarak yabancı oyuncu tercihlerimizi bir türlü rayına oturtamadık. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde yabancı konusunda bu kadar çok değişiklik yaşayan yok. Her federasyon yap-boz tahtası gibi sürekli yabancı sayısı üzerinde oynuyor. Ya tamamen serbest bırakacaksınız ya da belirli bir sayı sabit tutup, uzun süre arkasında duracaksınız. Anadolu kulüplerinin çoğu yabancı oyuncunun kısıtlanmasına karşı geliyor. Çünkü ucuza yabancı alabiliyorlar. Meydan tamamen yerli oyunculara kaldığında da ortam astarı yüzünden pahalı oluyor.

"NİHAT BAŞKANLA KONUŞTUM"
Cuma günü Federasyon Başkanı Nihat Özdemir ile bir görüşme yaptım. Yabancı konusunda söyleşimizde Nihat başkan, gönlündeki tercihi bana şöyle açıkladı: "12 yabancıdan yanayım. 8'i sahada, 2'si kulübede, 2'si de tribünde olacak." Ben bir gazeteci olarak tribünde oturacak yabancıya verilen paralara acıyorum. Nihat başkana da bu fikrimi ilettim. Başkan da bana, "Çok haklısın. Tribünde oturan oyuncu neden para alsın? Bunu revize edeceğim" dedi. Yani yabancı oyuncuyu tribünde oturmak müsriflik olur.