Gol yollarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle devre arasında Mersin İdman Yurdu'ndan Mert Nobre'yi transfer etmek isteyen Trabzonspor'a sevindirici bir haber geldi. Bordo-mavili takımın kendisiyle ilgilendiğini öğrenen ve önceki gün yaptığı açıklamada, "Trabzonspor geçmişi olan, her yıl şampiyonluğa oynayan bir takım. İsmimin Trabzonspor'la anılması gururumu okşuyor" diyen Nobre'nin, Mersin yönetimine rest çektiği öğrenildi. Brezilyalı asıllı Türk futbolcu, kulübü Mersin İdman Yurdu'nun Karadeniz ekibinin takas önerisine "3 milyon euro'yu getirin, Nobre'yi alın" diye yanıt verdiğini öğrenince küplere bindi. Nobre'nin Mersinli idarecilere "Kariyerimdeki son fırsat. 32 yaşındaki bir oyuncu için 3 milyon euro istenir mi? Gerekirse yarım sezon futbol oynamam" dediği iddia edildi.

ELDEN KAÇIRMAMAK İÇİN GERİ ADIM
Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mert Nobre'nin Trabzonspor'a gitmek için takındığı net tavır nedeniyle Mersin İdman Yurdu yönetiminin geri adım atmak zorunda kalacağı ifade ediliyor. Beşiktaş'tan bedelsiz transfer edilen yıldız futbolcuyu sezon sonuda bedavaya elinden kaçırmak istemeyen güney ekibinin, devre arasında Trabzonspor yönetimiyle masaya oturması bekleniyor. Transferi takasla bitirmek isteyen Fırtına; Vittek, Cech, Barış Özbek ve Ferhat Öztorun gibi isimleri Mersin'e gönderebilir.

SAĞLAM'A İLETİLMEDİ
Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, önceki gün, "Takasta oyuncu istemek için benim haberimin olması lazım. Böyle bir şeyden haberim yok. Asılsız haber" demişti. Ancak Mersin İdman Yurdu'nun ilk etapta takasa yanaşmadığı için Trabzonspor'dan gelen teklifi teknik direktör Nurullah Sağlam'a iletmediği ortaya çıktı.