Trabzonspor'un sözleşmesini uzatmadığı Filip Novak, Fenerbahçe ile sözleşme imzalamıştı.

Filip Novak TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

FENERBAHÇE MAÇLARINI BEKLİYORDUK...

 Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız zaman maçlar farklıydı. Tüm şehir bu maçı bekliyorduk. Oyuncular da öyleydi. Fenerbahçe'ye karşı geçen sezon çok maç kazandık ama geçen sezonlar hakkında değil, gelecek hakkında konuşmak istiyorum.

JOSE SOSA İLE GÖRÜŞTÜM...

Sosa ile birçok defa konuştum. Ondan daha önce geldim. İlk gelen bendim. Geleceği hakkında sorular sormuştu ama bekleyeceğini söylemişti. Kendisini çok seviyorum. Çok iyi arkadaşlarız. Birbirimize yardım edeceğiz ama tüm takım olarak yardımlaşacağız.

SON 6 AY KARAR VERDİM...

Açıkça söyleyeyim, Trabzonspor'dayken sadece Trabzonspor'u düşündüm. Sözleşmemin son 6 ayında diğer opsiyonları düşünmeye başladım. Fenerbahçe'den teklif gelmesi çok güzeldi. Fenerbahçe ile anlaştığım için mutluyum, takımın başarısı için elimden geleni yapacağım.

FORVET OYNADIM...

20 yaşıma kadar forvet, 10 numara ve kanat olarak oynadım. Her zaman goller atmayı istedim. Kulüp değiştirdiğimde sol bek oynamaya hazır biri yoktu. Ben de sol bek olarak oynadım. Bu pozisyonda başarılı oldum. Goller attım, asistler yaptım. Bana da iyi geldi.