Trabzonspor’un Nijeryalı hücum oyuncusu Anthony Nwakaeme, son dönemde gerek bordo-mavili takımın gerekse Süper Lig’in en formda oyuncularından biri durumunda. Türkiye’de ilgi odağında yer alan futbolcu, ülkesi Nijerya'nın milli takım kadrosuna alınmıyor. Bunun sebebini kendisi açıkladı. 

Neden milli takım kadrosuna alınmıyor?
Ülkesinin televizyon kanallarından Kwese TV’ye çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Nwakaeme, “Neden Nijerya milli takımında forma giyemediğini” milli takım antrenörü tarafından küçümsendiği gerekçesiyle açıkladı.

Cezayir maçında oynamıştı
Nwakaeme, İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva ile kupa üstüne kupa kazandıktan sonra, Nijerya Milli Takımı'nın, Cezayir ile oynayacağı maçın aday kadrosuna seçilmişti. Cezayir’e karşı çıktığı maçta 71 dakika sahada kalıp etkili olamayan Anthony Nwakaeme, kötü performansını kabul etmesine rağmen sonraki dönemde yeteri kadar şans bulmadığını belirtti.

"İngiltere veya İspanya'da oynasaydım bir şans daha verirlerdi"
Yetenekli oyuncu, “İsrail yerine İngiltere veya İspanya’da oynasaydım bir şans daha verirlerdi. İsrail’de oynadığım için milli takım antrenörü Rhor beni küçümsüyordu.” şeklinde konuştu.

Kaç kez Nijerya forması giydi?
Nijerya'nın Dünya Kupası elemelerinde Cezayir’i 3-0 gibi net bir skorla saf dışı bırakması bile Rhor’un ikinci kez Nwakaeme’ye şans tanımasına sebep olmadı. Böylelikle 31 yaşındaki oyuncu, profesyonel kariyerinde sadece 1 kez milli formayı giymiş oldu.

Bu sezon Trabzonspor ile 21 maça çıkan oyuncu, 6 gol 5 asistlik performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Nwakaeme Süper Lig'de 14 takıma gol attı. Gol atamadığı takımlar arasında Fenerbahçe de bulunuyor.

(Ajansspor)