Trabzonspor’un İstanbul Büyükşehir Belediyesspor’u Olimpiyat Stadı’nda 2-0’lık net bir skorla geçmesinin ardından maçtan çok Bordo-Mavililerin Teknik Direktörü Şenol Güneş’in açıklamaları camiada yankı buldu. Maçın ardından 26 Ocak’ta düzenlenecek TFF Genel Kurulu’na atıfta bulunan Güneş, “Hakemleri konuşmak istemiyorum. Bu süreçte daha az konuşalım ve federasyonu. Bu ülkenin spordaki birleştirici unsurunu kaybettik, ayrıştırıyoruz artık. Özelikle saha sonucu almak için konuşmayı doğru bulmuyorum. 26 Ocak’ta Genel Kurul’a ilk defa itmek istiyorum. Ben kuruluşundan beri üyesiyim. Hiç konuşmadım. İlk defa konuşacağım, orada her şeyi söylerim” şeklindeki Bordo-Mavili camiada heyecan yarattı.

O GÜNE MAÇ KOYARLAR MI?
Güneş’in ne diyeceği merak konusu olurken az bir kesim Güneş’in “Ben artık Türk futboluna bir şeyler veremiyorum” diyerek istifa edebileceği uyarısında bulundu. Ancak Güneş’ten böyle bir tepki beklenmediği ifade edilirken büyük bir kesim ise şike soruşturmasının gelişen süreçle ilgili olarak Fenerbahçe ve TFF yi hedef alabileceğini ifade ediyor.


HAKSIZLIKLARI DİLE GETİRECEK
Güneş’in bu kararı sosyal paylaşım sitelerinde de günün en çok konuşulan konularından biri oldu.
Trabzonpor eski futbolcularından ve 61saat.com köşe yazarı Serdar Bali, düşüncelerini “Bence Şenol Güneş teknik direktörlük yaptıgı sürece tff genel kurulunda konuşmamalı” şeklinde açıklarken, TRT Trabzonspor Muhabiri Barış Yurduseven ise “Güneş 26 ocak da istifa etmez” dedi.
Doğan Haber Ajansı Trabzonspor Muhabiri Yunus Emre Sel “Trabzonspor’a bugüne kadar yapılan haksızlıkları dile getirecek” şeklindeki düşüncelerini takipçileri ile paylaştı.
Trabzonspor taraftarı Selim Yazıcı ise, “Bizim sözümüzü 26 Ocak'ta Şenol Güneş söyleyecek.. Şuan konuşanların hiç biri bizi bağlamaz” dedi.
Öte yandan Trabzonspor taraftarlarının ortak birleştiği bir nokta ise TFF’nin kongrenin Perşembe gününe denk gelmesinden dolayı o güne Trabzonspor’un maçını koyabileceği şeklinde oldu.