61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Altyapıdan birlikte yetişen, A takıma beraber katılan ve birlikte oynadıklarına çok güzel işler çıkaran ikililer, Trabzonspor’un tarihinde yaşanan en güzel anlara hem tanıklık ettiler hem de gelecekteki milyonlarca taraftar için gurur kaynağı oldular.

1976-77 sezonunda Bordo-Mavili formayı terleten ve muhteşem bir ikili olan Serdar Bali ile Güngör Şahinkaya, takımlarına büyük destek sağladılar. Serdar Bali söz konusu sezonda Türkiye 1. Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldırırken, Güngör Şahinkaya ise Türkiye 1. Lig Kupası ile Türkiye Kupası’nı kaldırmıştı. Bu ikili, 1978-89 sezonunda ise Türkiye 1. Lig Şampiyonluk Kupası’nın da sahibi olurken, 1979-80 sezonunda da Türkiye 1. Lig Şampiyonluğu ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldırdılar.

Trabzonspor tarihi boyunca en fazla maça çıkarak en fazla gol atan unvanına sahip olan Hami Mandıralı ile Lemi Çelik de tarihe tanıklık eden ikili isim olmuşlardı. Bu ikili, 1991-92 sezonunda Türkiye Federasyon Kupası’nı kaldırırken, 1993-94 sezonunda Türkiye Başbakanlık Kupası’nı da müzelerine getirdiler. 1994-95 sezonunda Türkiye Kupası ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldıran Hami Mandıralı ile Lemi Çelik ikilisi, 1995-96 sezonunda ise Türkiye Başbakanlık Kupası’nın sahibi oldular.

1984-85 yılında takıma katılan Hamdi Aslan ile 1985-86 yılında takıma katılan Hamdi Zıvalıoğlu da güzel bir ikili olmuşlardı. Bu ikili oynadıkları futbolla Trabzonspor’a büyük katkılar sağlasa da iki oyuncunun beraber oynadıkları yıllar içerisinde şampiyonluk göremediler. Sadece Hamdi Aslan, 1991-92 sezonunda Türkiye Federasyon Kupası, 1993-94 sezonunda Türkiye Başbakanlık Kupası ve 1994-95 sezonunda ise Türkiye Kupası’nı kaldırdı.

1980-81 yılında Trabzonspor forması giymeye başlayan Bahaddin Güneş ve 1983-84 sezonunda Bordo-Mavili takıma katılan Kemal Serdar, 1983-84 sezonunda hem takım olarak hem de ikili olarak sergiledikleri performansla Türkiye 1. Lig Kupası ile Türkiye Federasyon Kupası’nı kaldırdılar.

Trabzonspor tarihi boyunca hafızalara kazınan diğer bir ikili ise Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz. 1994-95 yılında takıma katılan Tekke ve 1997-98 yılında Trabzonspor forması giymeye başlayan Karadeniz, beraber oynadıkları her müsabakada adeta akıllarda iz bıraktılar. 2002-2003 yılında Türkiye Kupası’nı kaldıran bu ikili, 2003-2004 sezonunda da yine Türkiye Kupası’nı kazanma başarısı gösterdiler.

Günümüzde ise yine bu ikili isimlere benzer ikili oluşmaya başladı. Bu isimler Yusuf Yazıcı ile Abdulkadir Ömür. Geçtiğimiz sezon Mehmet Ekici'nin kadro dışı kalmasının ardından forma şansı bularak yıldızı yükselen Yusuf Yazıcı ve UEFA’nın Yerli Messi diye adlandırdığı Abdulkadir Ömür, muhteşem bir ikili olma yolunda hızla ilerliyorlar.

Transfer döneminde dünya devlerini peşine takan Yusuf Yazıcı, neredeyse forma giydiği her müsabakada taraftarın gönlünde taht kuracak performans sergiledi. Hem yaşı hem de fiziki gücünden dolayı bir süre sahalarda olmayan ancak Teknik Direktör Ersun Yanal’ın sahaya sürdüğü Abdulkadir Ömür, forma giydiği her maçta takıma olan katkısıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı.

Muharrem Usta başkanlığında bu sezona 50. yılda şampiyonluk parolası ile çıkan Trabzonspor, bu hedefini gerçekleştirdiği takdirde genç yetenekler Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür de hem altyapıdan yetişmiş, aynı zamanlarda A takıma katılmış bir ikili olarak şampiyonluk yaşayacaklar.