TFF'yi suçlayan ve UEFA'yı şike konusunda "acilen disiplin işlemini" gerçekleştirmesi konusunda göreve davet eden üç dilde yazılmış bu yarım sayfalık ilanın altındaki "Türkiye Fair Play Platformu" imzasısının "çakma" olduğu ortaya çıktı. Türkiye Fair Play Konseyi Başkanı Murat Özbay ile Avrupa Fair Play Birliği 2.başkanı ve Dünya Fair Play Konseyi üyesi Erdoğan Arıpınar konuyla ilgili olarak sporx.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Sporx'in haberine göre; Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi Başkanlığını yürüten Murat Özbay, "İlanı görünce şok olduk. Bu ilanın bizimle hiçbir ilgisi yok. Kaldı ki Türkiye'de Türkiye Fair Play Platformu adı altında bir kuruluş yok. Böyle bir dernek yok. Kaldı ki biz olaylara hoşgörü çerçevesinde yaklaşırız. Bizim yargılamak ders vermek hesap sormak gibi bir düşüncemiz hiç olmadı, olmazda. Zaten içerisindeki ifadeler bizim ilkelerimize ve fikirlerimize ters ifadeler. Tabii ki bu olay Dünya ve Avrupa Fair Play Birliği'nin Türkiye üyesi olan bizim konseyimizi derinden üzmüştür. Fair Play sözcüğünün bu şekilde bir olayda kullanılması konusunda elbette bizlerde hakkımızı arayacağız. Cuma günü yapacağımız toplantının ardından gerekli açıklamayı yapacağız. Ne tür bir yasal girişimin olacağı o gün belli olur. Zaten Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ikinci başkanımız bir hukukçu" açıklamasını yaptı.

Türkiye'de belki de Fair Play deyince akla gelen ilk isim olan bu Dünya ve Avrupa Fair Play Konseyinin üyesi olan Erdoğan Arıpınar da, "Türkiye'de böyle bir platform böyle bir dernek veya komite yok. Türkiye'de bu işin tek kuruluşu Türkiye Fair Play Konseyi'dir. Mutlaka bu konuda bir incelememiz soruşturmamız olacak" dedi.