Dünyayı sarsan Koronavirüs nedeniyle Trabzonsporlu oyuncu Obi Mikel, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak maçların oynanmasını istemediğini söylemişti.

Ardından Trabzonspor ile bağlarını koparan Obi Mikel, flaş açıklamalarda bulundu.

Mikel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu dönemde futbol oynamak istemediğimle ilgili Instagram'da bir paylaşım yapmıştım. Başkanımız, bu paylaşımı kaldırmamı istedi. Instagram'daki o paylaşımı silmeyi kabul etmedim. Bu benim fikrim, bu benim hislerim. Özgür bir dünyada yaşıyoruz. Konuşma özgürlüğüne sahibim. Düşüncelerimi ifade edebilirim. Trabzonspor'la lig şampiyonluğunu kazanmak istiyordum. Ama geldiğimiz noktada, insanların hayatlarını kurtarmak daha önemli. 

UEFA, futbolu erteledi. Hala Türkiye'de nasıl oynayabiliyorlar? Bu doğru değil. Bence Trabzonspor bunu önemsemiyordu. Trabzonspor yönetimine, eve dönmek istediğimi söyledim. Onlar ise "Eğer şimdi gidersen, bir daha geri dönemezsin" dediler. Ben de "Tamam, ben evime gidiyorum" dedim. Çocuklarım beni her sabah arıyordu, telefonda ağlıyorlardı, arkadaşlarının oyun günlerine neden gelmediğini, neden sokakta kimseye dokunamadıklarını soruyorlardı. Kulübe bu durumu anlattım. Çocuklarımı görmeli, onların yanında olmalıydım.

Her sabah çocuklarıma yalan söylemekten, onlar bu Koronavirüsü konusunda panik yapmasın diye hikayeler uydurmaktan mutsuzdum. Biliyordum ki eve dönünce, çocuklarım rahatlayacaktı çünkü babaları eve dönmüş olacaktı. Trabzonspor yönetimine, "Tamam. Eğer söyleyeceğiniz bu ise kontratımı feshetmeye hazırım" dedim. Ailemle olmak için, dünyada herkesin yapması gerekeni yapmak için: Bu dönemde herkes evde kalmalı. Trabzonspor ile kontratımı feshettiğim için ekonomik olarak bir darbe aldım. Çocuklarımı mutlu görmek, birlikte bu dönemi atlatacağımızı bilmek, bu her kuruşuna değer.

(The Athletic)