1959-96 yılları arasında Trabzon Lisesi’nde matematik öğretmenliği yapan, Atay Aktuğ, Şenol Güneş, Serdar Bali ve çok sayıda tanınmış öğrencisi bulunan 80 yaşındaki İpek, ziyaretin kendisini son derece mutlu ettiğini vurguladı.

Emekli öğretmen Veysel İpek, kendileri açısından büyük önem taşıyan bu günde yapılan ziyaretin heyecan ve sevinç verici olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle hepinizi sevgiyle kucaklar, saygılarımı sunarım. Böyle bir günde Atatürk’e değinmeden geçmek istemiyorum. Kendisi asli olarak öğretmendir. Dünyada onun kadar öğretmenlere önem veren bir lider olmamıştır. Öğretmenlik bütün mesleklerin anasıdır. Bir öğretmenin hata yapması bütün mesleklere yansır. Aynı hassasiyeti Fatih Sultan Mehmet de hocası Akşemsettin’e göstermiştir. Sözlerimi tamamlamadan önce yıllarca eğitim verip, aramızdan ayrılan merhum öğretmenlerimize de Allah rahmet eylesin diyorum. Ayrıca bugünü bize veren devlet adamlarını da saygıyla anıyorum” dedi.

Kaptanımız Tolga Zengin ise 24 Kasım’ın kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Yanınıza gelmek, bu mutlu günü sizinle kutlamak bizim için bir onurdur. Sizin gibi eğitimcilere bugünlerde de ihtiyacımız var. Birçok tanınmış simaya siz eğitim verdiniz. Allah sizden razı olsun. İnşallah sizin gibi eğitimciler aramızda olmaya devam eder” diye konuştu.

Tolga, Mustafa ve Zeki, Veysel İpek’e TS Club tarafından hazırlanan içerisinde 80 numaralı, isminin yazılı olduğu forma, İhsan Öksüz tarafından kaleme alınan Ahmet Suat Özyazıcı’nın biyografisi anlatan kitap, Şampiyonlar Ligi kalem seti ve pijama takımı bulunan hediye paketini takdim ettiler.