Bölgesel Amatör Ligden 3.lige yükselme Play Off 2.kademe maçında Mardin 47 Spor ile Arsinspor takımlarının Erzurum’da karşı karşıya geldikleri maç penaltı atışları sırasında saha içinde çıkan olaylar nedeniyle müsabakanın hakemi Burak Taşkınsoy tarafından tatil edilmişti.

Maçın sonucunun ne olacağı 22 Mayısta TFF yönetim kurulu toplantısında verilmesi gerekirken kulüplere gelen açıklama adeta şok etkisi yarattı.

TFF’den kulüplere gönderilen açıklamada, ilerleyen günlerde penaltı atışlarının kaldığı yerden devam edeceği açıklandığı bildirildi.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Arsinspor, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hakkını ararken böyle bir kararın çıkması yönetim ve taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Maçta neler yaşanmıştı?

Spor Toto 3. Lig’e yükselme maçında Mardin 47 Spor ile karşılaşan Arsinspor, 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamamış ve maç 1-1 eşitlikle biterek uzatmalara gitmişti. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçilen karşılaşmada penaltı atışları sırasında Mardin 47 Sporlu oyuncunun yaptığı el hareketi sonrasında saha bir anda karışmış ve hakem soyunma odasına giderek maçı tatil etmişti.