Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Olcay'ın ağabeyi ve temsilcisi Osman Şahan, ''Olcay'ın tek amacı Trabzonspor'da kalmaktı. Bana, 'ne yap et bu işi hallet' dedi. 4 tane çok iyi organize olmuş takım Olcay'ı, Ocak'ta ısrarla kadrosuna katmak istedi. Ama Olcay bu çok cazip olan teklifleri kabul etmedi. Her türlü fedakârlığı yapıp kulüpte kalmayı tercih etti. Halishane davrandı. Ücretinde yüzde 50 indirim yaptı. İstese sözleşmesi boyunca parasını tamamen alabilirdi. Fakat o bundan vazgeçti. Hayali Trabzonspor'da futbolu bırakmak'' dedi.

Tecrübeli futbolcu yeni sözleşme yapmalarına rağmen, özel bir madde aracılığıyla sezon sonu serbest kalacağını belirten Osman Şahan, ''İki tarafta fedakârlık yaptı. Ortak noktada buluştuk. Sezon sonu oturup bir durum değerlendirmesi yapacağız. Serbest kalıyor."dedi.

Osman Şahan, "Olcay'a kalsa Trabzonspor'da futbolu bırakmak istiyor. Taraftar onu çok seviyor. Beşiktaş taraftarı bile hâlâ onu çok seviyor; çünkü sahada herşeyini veren bir futbolcu." şeklinde konuştu. 

Osman Şahan, "199. maçından sonra kadro dışı bırakılmıştı. Buna çok üzülmüştü. Şimdi Akhisar maçında oynadı ve muradına erdi. 200. maçını oynadı. Sezon sonunda durumuna yeniden bakacağız'' ifadelerini kullandı.