Gol yollarında bu sezon büyük sıkıntı yaşayan ve 13 maç sonunda attığı 12 golle ligin en az gol atan 4'üncü takımı olan Trabzonspor'da büyük övgü alan savunma da Eskişehirspor maçında adeta çöktü.
Eskişehirspor maçı öncesi 9 golle ligin en az gol yiyen takımı olan, bu istatistikte Avrupa'da bile önde gelen bir çok takımı geride bırakan Bordo-Mavililer'de Serkan, Giray, Bamba ve Emerson'dan oluşan savunma hattı büyük hatalar sonucu 3 gol yenmesine neden oldu. Özellikle Bamba ve Emerson'un büyük düşüş gösteren performansı tehlike sinyalleri verirken, yediği gollere rağmen Fenerbahçe ile birlikte 12 golle ligin en az gol yiyen takımı olan Bordo-Mavililer, gelecek haftalar için taraftarına umut vermedi.
1 yıl sonra 3 farklı yenilgi
Ligde bu sezon oynadığı ilk 12 maçta kalesinde 1'den fazla gol görmeyen Trabzonspor, son olarak 6 Mayıs 2012'deki Süper Final maçında Avni Aker'de Fenerbahçe önünde 3-1'lik yenilgi alarak kalesinde 3 gol görmüştü. Bordo-Mavililer böylece 204 gün sonra 3 golü birden filelerinde buldu. Trabzonspor, ligde son olarak 3 farklı yenilgisini ise yine Avni Aker Stadyumu'nda Galatasaray karşısında tam 354 gün önce aldı. 11 Aralık 2011'deki lig maçında Bordo-Mavililer sahadan 3-0 mağlup ayrılmıştı.