Akhisar Belediyespor maçı bu sezon Trabzonspor için ilklerin gecesiydi. Colmanon hafta sonra ligde forma giydi. Adrian bordo-mavili takımda bir maçta iki toplamda üç gole ulaşan ilk isim oldu. Trabzonspor orta sahası ilk defa dört yabancı ile maça başladı. Emerson ilk golünü attı. Karadeniz ekibi ilk kez rakip ağlara üç gol birden bıraktı. Teknik Direktör Şenol Güneş ilk defa bir gole bu kadar sevindi. (Adrian’ın ilk sayısı)
Kısacası geride kalan on haftaya bedel bir maçtı bordo-mavililer adına.
Bu ilginç istatistiklere karşın, neredeyse oyuna iki farklı önde başlayan Trabzonspor, daha ilk yarıda farkı açıp rahat bir maç oynamayı beceremedi. Oysa rehavete kapılmanın, geçmişte yaşandığı gibi ağır bedelleri olabilirdi. Nitekim ikinci yarıda Bruno ile umutlanan Akhisarspor beraberliği getirecek pozisyonlar da buldu. Bu bölümde garip bir panik ve kopukluk içindeydi bordo-mavililer. Orta alanda top kayıpları ve rakibin soldan etkili bindirmelerine önlem alınamayınca, kabus dolu dakikalar başladı. Özellikle ön bölgeye topu taşımakta zorlanan Trabzonspor’da günü, gecenin adamı Adrian kurtardı. Şenol Güneş’in geçen haftaya kadar kadroda bile düşünmediği Polonyalı futbolcu, kişisel becerisinin yanında olağanüstü gayreti ile de sivrildi. Attığı iki golde usta işi vuruşları vardı. Her ikisi de çok değerliydi, çünkü Trabzonspor’a gerçekten hayat verdi. Karadeniz temsilcisinde dikkat çeken bir diğer isim Janko oldu. Hava toplarındaki üstünlüğü Adrian ve Emerson’un gollerine büyük katkı sağladı. Serkan eski günlerini anımsattı. Çok uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Colman bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Kondisyon açığını kapattığında Güneş’in vazgeçemeyeceği bir alternatif olacağı kesin... Halil’deki inanılmaz düşüş, moral bozukluğu ve oyundan çıkarken ıslıklanması ise önümüzdeki dönemde yeni bir krizin habercisi gibiydi.
Kötü bir süreçten geçen Trabzonspor’un var olma maçında hâlâ ciddi eksikleri bulunmasına karşın ortaya çıkan skor, pek çok taşın şimdilik yerinden oynamasını engelledi.
Akhisarspor’a gelince. 6 dakikada iki gol yiyip maçtan kopmayan mütevazı kadrosu ile ligde işi kolay değil. Özverili futbol anlayışı ise kümede kalmak için tek sermayesi.