Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısında, sahaya nasıl bir kadro sürmeli?

Trabzonspor resmi sitesinde takımın 3 gün önce şampiyon ilan edildiği 2010-11 sezonunun en ilginç ayrıntısı, bordo mavili takımın ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda gösterdiği üstün performans ve aldığı başarılı skorlar. Geçen sezon tersi durum sözkonusu oldu ve Trabzonspor üçüncülükle yetindi. İlk 4 maçta 5 kayıp puanı olan Bordo Mavililerin bu sezon da ligde başarı elde etmesinin olmazsa olmaz koşullarından biri bu durumda, özellikle deplasmanda bu maçta yenilmemek. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde yaşadığı son dakika şokuyla demoralize olması, Aykut Kocaman’a güven kaybı ve Kocaman  Alex gerginliği gibi faktörler, sakatı bol olsa Trabzonspor için negatifliği gideren bir durum. Dolayısıyla kazanması da sürpriz olmaz. Şenol Güneş bu maçta, özellikle savunma güvenliğini fazla riske etmeden, kenarlardan Yasin ve Olcan ya da Alanzinho, göbekten de Sapara vasıtasıyla üçüncü bölgeye servisi artıracak önlemleri alacaktır. Eğer önde Halil  Henrique ya da Halil  Janko ikilisini kullanacaksa, Zokora’nın yükünü hafifletmesi için büyük maç deneyimi fazla Barış Özbek alternatifini kullanabilir. Bu durumda Alanzinho ve Olcan maçın gidişatına göre değerlendirilebilir. 

Bordo-Mavililer’de, Fenerbahçe maçında ön plana çıkacak futbolcular kimler olur?


Maça direkt ağırlığını koyacak futbolcu sayısı Fenerbahçe’de daha fazla. Bunların başında da tartışmasız Alex gelir. Birçok Trabzonspor maçına tek başına ağırlığını koyduğuna tanık olduk. Trabzonspor’da ise aynı misyonun yüklenebileceği oyuncular sakat. Bir Colman, bir Soner, keza bir Volkan bu maçta yer almayacak. Bu durumda geçen haftanın jeneriklik golünün sahibi Halil hücumda, Onur da kalesinde maçın gidişatını takımları adına etkileyebilecek oyuncular olarak sayılabilir. Tabi Emerson ve şans bulduğu takdirde Janko’yu da uyum süreçleriyle ilgili sorunu atlatmış olmaları halinde bu kategoriye sokmak mümkün.

İki takım arasında, doruk noktasına ulaşan gerginlik, Saracoğlu çimlerine yansır mı?


İki takım arasındaki Şike Operasyonu ve Davası’na yönelik gerginlik, tribünlerin sadece kadın ve çocuk seyircilere açık olması nedeniyle korkulan düzeyde yansımaz. Futbolcu bazında olaya bakıldığında da hepsinin birer profesyonel olduğu gerçeğinden hareket edersek ve de Zokora  Emre sorunu da yaşanmayacağından sıkıntının en az düzeye indiğini görebiliriz. Geriye kalıyor önce başkanlar sonra da teknik direktörlerin gerginlik olasılığı. Sadri Şener maça gitmeyeceğini açıkladığına ve Şenol Güneş ile Aykut Kocaman da sorunun en alevli dönemlerinde bile zoraki de olsa el sıkıştıklarına göre, burada da sıkıntı yok. Tabiri caizse “Temiz maç” olur yani.

FANATİK/ERGUN ATA